Само заради евроатлантизма не казваме тръгваме си, заяви Бойко Борисов

...
Само заради евроатлантизма не казваме тръгваме си, заяви Бойко Борисов
Коментари Харесай

Няма да подкрепим вдигане на данъци: Борисов

”Само поради евроатлантизма не споделяме " тръгваме си ", съобщи Бойко Борисов на националното заседание на ГЕРБ във Велико Търново . Така той оповести, че партията към този момент остава в ръководството, само че с ясни условия и условия към мандатоносителите от ППДБ. " Всъщност ето тази дума " евроатлантизъм ", станала опрощение за всичко. Единственото положително на това ръководство е, че държи ясна посока на страната ”, изясни експремиерът. Но незабавно се разграничи от сътрудниците си в некоалицията и акцентира, че " всичко останало е в контраст на идеологията на ГЕРБ ".

" Повече не би трябвало да ни наричате Сглобка. В тази трансформирала се в цинизъм дума не виждам нищо рационално или положително за хората ", безапелационен бе Борисов за определението, сложено от Лена Бориславова и останало като етикет на този кабинет. " Две неща могат да изкарат ГЕРБ и са по-важни от евроатлантизма в някакво взаимно ръководство - бюджетът и корупцията ”, отсече той. На съвещанието беше категорично посочено, че МФ заложи голяма дупка в хазната, която ще се отприщи тъкмо, когато Мария Габриел от ГЕРБ би трябвало да смени Николай Денков на премиерския пост.

" Асен Василев ще ни прецака ”, съобщи Делян Добрев по време на срещата. " За т.г. заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а досега има 2, 3 милиарда неизпълнени. Над 20% на действително събраните т.г. А за идната година са заложени 40 милиарда Откъде ще дойдат тия пари? Предупредих, че Василев ще надуе приходната част ", сподели той.

" Като ни го внесат тоя бюджет, ние сме в доста неизгодна обстановка. Знаем, че тези доходи не могат да се съберат. Откъде ще дойдат тия 7 милиарда повече тях не ги интересува. Те ще карат до март и след това не се знае накъде ще отпрашат ", предвижда Добрев. " Трябва да приканим настоятелно финансовият министър да не внася този нереалистичен бюджет, да си поправя приходната част, а не да си измива ръцете с Народно събрание ", настоя депутатът.

" Пълно несъблюдение на някои секторни политики. Плюс очертаващ се сериозен недостиг ", изреди пред аквтив на партията и шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Според нея има и " странни ограничения ” за повдигане на събираемостта. " Не заслужават поддръжка и апелирам националното заседание да даде мандат на нашата ПГ освен да е сериозна, а и да не поддържа нито една от тези ограничения, които наш някогашен финансов министър назова " полицейщина в обществените финанси ", настоя Атанасова. Тя имаше поради облагането на билкари, бакшиши, бонус-донос и отнемането на коли и жилища. " Може да вкарат и софийско жителство ”, вметна Атанасова.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР