Само за 2 минути масаж на стомаха – ще се

...
Само за 2 минути масаж на стомаха – ще се
Коментари Харесай

2 минути масаж на стомаха срещу запек и лошо храносмилане! Ето така

Само за 2 минути масаж на стомаха – ще се усъвършенства храносмилането ви, твърдят диетолозите!

Как да облекчим болките в стомаха?!

Консумирайки лакомо храната си, можем да се заситим и да премахнем неконтролируемият апетит, само че в това време си навличаме различен тип болежка – мъката на смутения корем.

Болките в корема могат да алармират за разнообразни неща - запек, газове, хранително отравяне и други, само че има едно нещо, което можем да създадем, с цел да облекчим и предотвратим проблеми с корема: масаж на стомаха.

Маккел Хил, MS, RDN, LDN, създател на Nutrition Stripped – Минимално хранене, отбелязва, че храносмилането в действителност стартира в устата ни и че отделянето на време за дъвчене на храната и същинското наслаждение от всяка хапка от храната ни спомага за по-добро асимилиране на питателните субстанции. Можете да насърчите по-доброто храносмилането, като ядете постепенно, а не поглъщате небрежно храната си. Приемането на глътки вода сред хапките оказва помощ на тялото да разгради храната и да му разреши да премине през хранопровода към стомаха, споделя Хил в блога си.

Но когато сме уплашени, това може да аргументи инфектиране в червата, което води до стомашно-чревни проблеми като диария, запек и отичане на корема. Хил също по този начин споделя, че стресът може да накара коремните тъкани да се под напрежение и стегнат, което може да попречи на храносмилателния развой.

За да спомогнем за облекчение на храносмилането и да отпуснем коремните мускули, тъй че те да си правят съвършено работата по разграждането на храната в стомаха, Хил предлага този двуминутен масаж на стомаха преди хранене. Масажирането на стомаха също оказва помощ и за отпущането на нервната ни система, тъй че алармира на червата, че е време за хранене.

Този масаж на корема може да ви помогне да упражнявате дишането и да включите тялото, мозъка и червата в режим на отмора и храносмилане, изяснява Хил.

А ето по какъв начин да създадем коремния масаж при запек и неприятно храносмилане

 Масаж на стомаха за положително храносмилане

1. Лягаме по тил върху шалте за йога – със сгънати колене, а краката – стъпили на пода;

2. Поставяме двете си ръце на стомаха и го масажираме с кръгови придвижвания - с дланите и върховете на пръстите. Първите кръгове - по посока на часовниковата стрелка, а по-късно назад на часовниковата стрелка;

3. Нанасяме лек напън върху по-чувствителните области. Придвижваме се от лявата към дясната страна на корема и по-късно в края на гръдния панер. Повтаряме това, до момента в който стегнатите сектори на корема ни се почувстват отпуснати. Много е значимо да се концентрираме върху дишането си по време на целия масаж, като надълбоко вдишваме и издишваме.

С тези 3 лесни стъпки единствено за 2 минути масаж на стомаха дневно можем да повлияем позитивно на организма ни и храносмилателната ни система и да предотвратим неистовите болки. Лесно и потребно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР