Само седмица след като смених ръководството на Академика 2011 новото

...
Само седмица след като смених ръководството на Академика 2011 новото
Коментари Харесай

Радостин Василев с разкрития за престъпни схеми в спорта

„ Само седмица откакто смених управлението на „ Академика 2011„ новото управление ме осведоми какво се случва в Зимния замък на спорта. Дружествата, които ръководят държавната благосъстоятелност – „ Академика 2011 ”, „ Национална спортна база ” и „ Сердика ”, са били ръководени по незаконен метод ”, разкри пред Нова телевизия министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

Той сподели фрагменти, на които се вижда по какъв начин Зимният замък на спорта, намиращ се в столичния квартал „ Студентски град ”, тъне в съсипия и бедност. Последният ремонт на оборудването е завършил преди към 4 години и е бил на стойност 6 млн. лв..

Тепърва ще се прецизира какво тъкмо е било ремонтирано с тези средства, сподели Василев и изясни, че на една от пързалките вътре единствено един от общо шестте охладители работи. По думите му съблекалните, които са ремонтирани, са напълно в плесен, а гипсокартонът, който е инсталиран там, е съвсем паднал.

Спортният министър съобщи, че пространствата, които са били отдавани чартърен, са били заключени и министерството е търсило услугите на ключар, с цел да има достъп до тях. Според него не би трябвало да има нощни заведения в сходна постройка, предопределена за спорт.

„ Правителството е постапокалиптично. Ако съдружните сътрудници не осъзнаят, че публичният интерес е по-голям от персоналния, че потребностите на жителите са надалеч от тематиките, които са обсъждани в Народното събрание, ще изгубят доверието на хората ”, съобщи Василев.

Той разяснява българската помощ за Украйна като сподели, че гостоприемността ни не би трябвало да минава границата и да се трансформира в меркантилност и инфантилност.

„ Изборът на гуверньор на Българска народна банка беше преекспониран. Не смятам, че сходен избор трябваше да направи подобен разлом в обединението ”, разяснява министърът провалената процедура за избор на нов началник на Българската национална банка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР