Само през тази година европейските предприятия ще похарчат 227 милиарда

...
Само през тази година европейските предприятия ще похарчат 227 милиарда
Коментари Харесай

Европейският бизнес инвестира все повече в „Интернет на нещата“

Само през тази година европейските предприятия ще похарчат 227 милиарда $ за „ Интернет на нещата “ (IoT), защото самодейностите за понижаване на разноските, свързани с тази софтуерна идея, подтикват разноските за технологии и услуги, оповестява Telecoms.

Тази цифра идва от IDC, която също по този начин предвижда, че разноските, свързани с IoT, ще продължат да се усилват с петгодишен смесен годишен ритъм на напредък (CAGR) от 11%, с цел да доближат съвсем 345 милиарда $ до 2027 година

Тези огромни суми би трябвало да са добра вест за многочислените участници във веригата за основаване на стойност в региона на „ Интернет на нещата “, в това число телекомуникационните оператори и производителите на съоръжение. Особено показателно е, че макар продължаващата икономическа неустановеност на континента, упованията са за доста висок ритъм на напредък в идващите години.

До известна степен точно тези стопански проблеми в действителност са мотор на пазара. IDC отбелязва, че развиването на IoT в Европа " отразява разрастващите се капиталови цели на предприятията в региона на цифровата промяна, свързани с понижаване на разноските, усъвършенстване на процесите, автоматизация и възстановяване на обслужването на клиентите ".

Или казано по различен метод, доста от аргументите, заради които предприятията внедряват IoT, са свързани с понижаване на разноските по един или различен метод.

От друга страна, икономическите компликации задържат пазара в някои области. Поне към този момент.

Отстъпление в ЦИЕ

Инвестициите на фирмите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) са доста по-ниски от междинните за общия европейски пазар, изясняват от IDC, представени от Telecoms, като прибавят, че темповете на напредък през прогнозния интервал се чака да бъдат едноцифрени.

През последните три години доста от вложенията са били спрени поради пандемията от Covid-19, войната в Украйна и макроикономическия напън като цяло, сочат данните на анализаторската компания. Въпреки това специалистите виждат, че следва напредък: „ Инвестициите в „ Интернет на нещата “ в Централна и Източна Европа ще стартират да се форсират до края на прогнозния интервал, още веднъж поради фактори, свързани с понижаване на разноските, оптимизация и благоприятни условия за ръководство и мониторинг “.

" Поради несигурния макроикономически подтекст се чака европейските организации да продължат да усещат напън върху бюджетите си, като спомагателните вложения ще бъдат лимитирани в кратковременен и средносрочен проект ", споделя Александра Ротару, старши анализатор в Европейския екип за данни и разбори на IDC. " Въпреки това IoT ще остане значим инструмент за възстановяване на продуктивността и успеваемостта и за увеличение на опциите за автоматизация. „ Интернет на нещата “ ще продължи да бъде основна област за вложения, помагайки на организациите да понижат разноските и да покачат продуктивността макар провокациите. "

Катализиращи промишлености и технологии

Анализаторската компания разпознава нормалните основни области, които подтикват приемането на IoT. Според нея разноските в Европа ще бъдат движени от вложения от страна на организациите в областта на производството, комуналните и професионалните услуги, като главните случаи на потребление включват ръководство на индустриалните активи, автоматизация на процесите и инфраструктура за интелигентни здания.

Най-бързото внедряване на „ Интернет на нещата “ ще се случи в области като ръководство на напояването в бранша на земеделието и ръководство на автопаркове в транспортния бранш.

От софтуерна позиция мотор на вложенията се чака да продължат да бъдат модулите и датчиците, свързани с IoT, следвани от прилежащите им услуги, декларират от IDC, като дават образец с поддръжката на промишлен хардуер, отвесните услуги за аутсорсинг на бизнес процеси, инфраструктурата-като-услуга (IaaS) и данните-като-услуга.

Най-бързо растящата област на софтуерни вложения ще бъдат широкообхватните мрежи с ниска консумация на сила (LPWAN), които ще се окажат сериозна област за доставчиците на телекомуникационни услуги през идващите години, означават още от IDC.

Данните демонстрират също по този начин, че сега в европейското IoT пространство „ се въртят доста пари и това евентуално ще остане по този начин през идващите години “. Въпреки това сред другите участници в промишлеността - телекомуникационни оператори, снабдители, профилирани компании и така нататък, има огромна конкуренция за част от тези вложения.

„ Свързаността постоянно ще бъде условие, което е добра вест за телекомите, само че завладяването на по-голяма част от пазара ще продължи да бъде предизвикателство “, предизвестяват от IDC.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР