Самият опит, който трупаме години наред, е най-добрият начин да

...
Самият опит, който трупаме години наред, е най-добрият начин да
Коментари Харесай

Опитът, който натрупваме в този живот, е най-доброто учение

Самият опит, който трупаме години наред, е най-хубавият метод да се научим, тъй като в противоположен случай ние не бихме били тези, които сме през днешния ден. Само посредством опит и приемане на неточности и неуспехи можем да създадем личните си заключения, с цел да продължим напред.

Ученето напредва и нараства посредством превъзмогване на компликациите и трудностите, размисъл върху грешките и превъзмогването им. Да живееш значи да преживяваш и това е част от нашата човешка същина и нашия инстинкт на любознание.

Никой не се ражда теоретичен!

Бихме могли да кажем, че животът е път на учене и затова единственият метод да го преодолеем е да живеем и да трупаме опит. Никога не се учим посредством опита на другите, макар техните препоръки, гледище и упътвания.

Човешкото създание е бозайник, който се ражда лишен от тактики за автономност и самостоятелност. Вярно е, че при раждането ние подвластен от възрастните, с цел да оцелеем, макар че също е правилно, че инстинктивно и импулсивно се стремим да имаме личен опит, с цел да учим, и затова да растем.

„ Опитът е нещо, което не получавате, незабавно откакто имате потребност от него “

-Сър Лорънс Оливие-

Обучението по разкриване е това, което човек развива, с цел да открие света за себе си и постоянно се основава на персонален опит. От друга страна, смисленото учене е това, което се придобива въз основа на добитите познания.

Следователно, с цел да се учим, би трябвало да изследваме, откриваме, да се проваляме и да сме прави. Тоест в доста случаи се учиш посредством опит и неточност, до момента в който не намериш пътя към триумфа.

„ Бодилът от опит е по-ценен от гора от предизвестия “

Имам право да бъркам

Важно е да приемем, че без никакво подозрение ще вършим неточности, ще се провалим и ще се научим от тях. Това обаче е единственият метод да продължим напред и да стигнем до мястото, което желаеме. Имаме право да бъркаме, тъй като не сме съвършени и това не е неуспех, а част от учението на живота.

Ако желаеме да се учим, да се развиваме и усъвършенстваме, без подозрение ще се провалим. Обаче ставането и напредването ни прави по-силни, по-смели и мъдри. Дава ни сбирка от аргументи да се усещаме горди.

„ Опитът в никакъв случай не е неуспех, тъй като постоянно идва, с цел да ни покаже нещо “

-Томас Алва Едисон-

Въпреки че боли да паднем, ставането ни прави по-силни

Така че ученето става все по-силно след нашите неуспехи. Животът е напредък и по тази причина ни укрепва. Така че, най-хубавият метод е да изживявате разнообразни и многократни прекарвания, без да се страхувате от резултата. За да растете, би трябвало да продължите напред без да се страхувате!

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР