Salesforce е поредната голяма технологична компания, която съкращава персонала си.

...
Salesforce е поредната голяма технологична компания, която съкращава персонала си.
Коментари Харесай

Salesforce уволнява 700 служители, Microsoft - 9% от гейминг дивизията си

Salesforce е следващата огромна софтуерна компания, която редуцира личния състав си. Според вътрешни източници тя възнамерява да освободи към 700 чиновници, което съставляват към 1% от към 70 000 души, които са част от организацията, снабдител на основан в облака програмен продукт за ръководство на взаимоотношенията с клиентите. Преди една година тя редуцира 10% от служащите си, или към 8000 чиновници, поради напън от страна на вложителите за понижаване на разноските.

Преди тази вест да продължи затвърждаващата се от началото на годината наклонност за нови уволнения в софтуерния бранш, Гугъл разгласи, че освобождава стотици чиновници, както и Amazon, която редуцира стотици служащи в своите кино и телевизионни студия и в платформата за стрийминг Twitch.

Salesforce към момента разполага с 1000 свободни работни места, споделя човек, осведомен с проектите на компанията, пред WSJ, което значи, че този ход може да е по-скоро рутинно префокусиране на работната мощ, в сравнение с забележителна смяна в тактиката на компанията.

Миналата година Salesforce мина през сложен интервал, защото забавянето на продажбите след пандемията засегна растежа ѝ. Вследствие на това някои вложители, измежду които Elliott Management, започнаха да оказват напън върху основния изпълнителен шеф на Марк Бениоф да усили маржовете на облага с по-бърз ритъм от планувания.

За да отговори на тези условия, компанията предприе редица стъпки, в това число съкращения и понижаване на други разноски, като да вземем за пример пътувания на чиновниците, недвижими парцели и изнесени съвещания.

Акциите на компанията набъбнаха с съвсем 80% през последните 12 месеца, изпреварвайки показателя Nasdaq Composite, който записва растеж от 37%, което обаче очевидно не е задоволително за вложителите към днешна дата.

Microsoft освобождава 9% от подразделението си за игри

И това надалеч не е единствената вест, обвързвана с уволненията в софтуерния бранш. Microsoft също влиза под светлините на прожекторите, съкращавайки към 1900 чиновници в подразделението си за игри, или към 9% от личния състав.

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Gaming Фил Спенсър показва пред CNBC, че съкращенията са част от по-голям " проект за осъществяване ", който ще понижи " областите на припокриване ", малко повече от три месеца откакто Microsoft завърши придобиването на Activision Blizzard.

Бившият президент на Blizzard Майк Ибара съобщи в четвъртък в обществената платформа X, че също ще напусне обединената конструкция.

Activision Blizzard е издател и разработчик на няколко огромни франчайза за игри, в това число Call of Duty и Diablo. Нейното дъщерно сдружение за мобилни игри, King, е разработчикът на Candy Crush Saga.

Акциите на Microsoft не реагираха на тази вест, частично тъй като съкращенията постоянно са нещо предстоящо след привършване на огромни сливания. Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft на стойност 69 милиарда $ е най-голямата договорка на компанията в историята - повече от два пъти по-голяма от покупката на LinkedIn през 2016 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР