Голямото признание идва в конкуренцията на 1887 номинации от 140

...
Голямото признание идва в конкуренцията на 1887 номинации от 140
Коментари Харесай

бТВ репортерът Станимира Атанасова: Най-добър млад спортен репортер в света

Голямото самопризнание идва в конкуренцията на 1887 номинации от 140 страни

В годината, в която Международната асоциация на спортните публицисти (AIPS) празнува своя 100-годишен празник, bTV Media Group се подреди измежду най-хубавите и най-значимите медии на планетата в новото хилядолетие в региона на спортната публицистика.

Журналист от спортната редакция на bTV бе определен за най-хубавият млад състезателен кореспондент в света за 2023 година под 30-годишна възраст. Станимира Атанасова завоюва влиятелната статуетка на специфична гала на AIPS в Санта Сузана, Барселона, за нейната трогателна история " Писмо до теб ". В дългия развой на международните награди за спортна публицистика през 2023 година участваха 1887 номинации от 140 страни, като за финалната фаза останаха едвам 33-ма публицисти, измежду които Станимира Атанасова.

" Писмо до теб " е изповедта на един от най-хубавите български баскетболисти на колички Персиян Еленков. Преди 5 години той едвам оцелява в тежка злополука, като губи крайници си, само че е избавен от незнаен мъж, който му оказва незабавна първа помощ. В " Писмо до теб " Персиян Еленков търси своя избавител, а Станимира Атанасова и операторът Борис Пинтев описват историята му в ефира на bTV и предаването " 120 минути ". Един час след излъчването, спасителят на Персиян Еленков се обажда на Станимира Атанасова с думите: " Добър вечер, мисля, че търсите мен. " От другата страна на телефона е доктор Светлин Цонев. bTV снима продължението и показва един доктор с голямо сърце. Д-р Светлин Цонев живее 5 години с възприятието на виновност, че не е съумял да избави това момче. Не го търси, тъй като се опасява, че ще разбере, че то не е оживяло. След като гледа " Писмо до теб " в 120 минути... той към този момент знае, че bTV и Персиян търсят него.

" Благодаря на bTV за вярата в мен. Благодаря на сътрудниците си от спортната редакция за всичките години поддръжка и взаимна работа. Благодаря на всеки един човек, оказал помощ ми историята на Персиян и да стигне до доктор Цонев и ние да го открием. Благодаря на журито на AIPS, че оцениха историята, благодаря на президента на AIPS Джани Мерло, както и на ръководителя на българската асоциация на спортните публицисти Найден Тодоров за безрезервната поддръжка. ", споделя Станимира Атанасова. " Благодаря на Персиян и на доктор Цонев, че ни се довериха и ни разрешиха да разкажем за тях, да ги срещнем. За мен е огромна чест да получа тази премия, тъй като това е оценка за работата на цялата ни редакция. На всеки мой сътрудник поисквам истории като тази. Те дават смисъл на специалността. ", добавя тя.

„ В публицистиката постоянно ще има две неща, които в никакъв случай няма да бъдат победени от изкуствения разсъдък: проверяващата публицистика и умеенето да разказваш човешки истории. През 2021 година Димитър Тасев донесе на bTV специфичната премия на Международната асоциация на спортните публицисти за следствието си за допинга в българското плуване. Две години по-късно, Станимира Атанасова завоюва сърцата на всички с описа за баскетболиста Персиян Еленков и доктор Светлин Цонев - две ориси, които тя събра в “Писмо до теб ”. Това е премия за цялата българска публицистика и уповавам се, мотивация за младите сътрудници. Те би трябвало да знаят, че да твориш свободно е привилегия, която не всички имат в 21 век, а да твориш свободно, това е една от най-важни задачи, които bTV постоянно е имала. “ – споделя изпълнителният продуцент на спортната редакция на bTV Владислава Лазарова.

Редактор на " Писмо до теб " е Владислава Лазарова, а монтажист - Николай Раденков. Изумителната история към този момент завоюва огромната премия за чиста публицистика WEB REPORT на dir.bg през 2023 година Тогава тя още веднъж отиде в ръцете на Станимира Атанасова.

Това не е първата премия от Световните награди за спортна публицистика на AIPS за спортната редакция на bTV, отпред с изпълнителния продуцент Владислава Лазарова. Преди 2 години в Катар Димитър Тасев завоюва безапелационно специфичната премия на AIPS за проверяващата публицистика. Продуцент на следствието е основният редактор на btvsport.bg Цветан Баяслиев. Друг публицист от спортната редакция на bTV – 23-годишният Калоян Кюркчиев, се подреди измежду най-хубавите млади кореспонденти в Европа за 2021 година Той беше отличен в категорията за видео наличие при репортерите под 30-годишна възраст на AIPS. През 2019 година двама кореспонденти от спортната редакция на bTV попаднаха в Топ 5 на най-хубавите млади спортни кореспонденти в света на AIPS под 30-годишна възраст: Иван Боянов и Флорина Иванова.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР