Съжителството с вълнисто папагалче е много интересно занимание, защото те

...
Съжителството с вълнисто папагалче е много интересно занимание, защото те
Коментари Харесай

Грижи за вълнистите папагалчета през зимата

Съжителството с вълнисто папагалче е доста забавно занятие, тъй като те са радостни птички, пъстри и красиви, бързо се сприятеляват със стопанина си и са предани домашни любимци. Освен това са доста занимателни, тъй като пеят, имитират звуци и могат да научат думи, които да произнасят при подканване. Не инцидентно ги считат за най-подходящите птици за развъждане като домашни питомци.

Това съжителства обаче е и прекомерно отговорно, тъй като вълнистото папагалче е нежно и нежно творение, което елементарно може да бъде засегнато съдбовно. Грижите за него би трябвало да бъдат непрекъснати и не се разграничават значително през обособените сезони, само че зимата има някои особености, които не могат да бъдат подценени.

Всеки знае, че това птиче идва от топли места и надлежно не толерира зимния мраз у нас. Затова комфортът на вълнистото папагалче през зимата би трябвало да бъде обезпечен добре. Оптималната температура за него е към 23-24 градуса и тя би трябвало да се поддържа и през зимата. Най-добре отоплителният апарат в помещението, където живее птицата, да се настрои на тази температура и да не се трансформира. Папагалите не устоят на внезапни температурни амплитуди. Спирането на отоплението през нощта или при овакантяване на жилището от стопанина е изцяло недопустимо и неверно.

Наред със стоплянето на жилищното помещение, населявано от вълнистото папагалче, би трябвало да се намерения и за овлажняването на въздуха, тъй като отоплителните уреди мощно го изсушават. Съдове с вода, която да се изпарява, наоколо от отоплителния апарат е положително решение.

Клетката на птицата не трябва да бъде сложена наоколо до източника на топлота. Самата клетка ще се нагрее повече от нужното и това ще се отрази зле на папагалчето през зимата.

Местенето на клетката на птицата постоянно и без основна причина е нежелателно, защото те не обичат измененията. Това важи изключително през зимата. Клетката би трябвало да бъде до стена, с цел да се усеща птицата предпазена и никога на течение, тъй като през зимата това е съдбовно. Изнасянето на клетката на открито по каквато и да е причина е изцяло неприемливо. Тези птички бързо настиват.

Както множеството живи организми, по този начин и вълнистите папагалчета през зимата се нуждаят от смяна в хранителната диета към артикули, които са по-калорични. В храната би трябвало да участват артикули, съдържащи главните хранителни субстанции - мазнини, въглехидрати и протеини.

Сварените яйца, киселото мляко и оризът са добра концепция за нашарване на менюто на папагалчето. Добре е по-често да участват ореховите ядки и слънчогледовите семена, които дават мазнините. Витамините могат да бъдат обезпечени от пресни плодове, подобаващи за храненето на вълнистите папагали.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР