Сагата с любимата строителна фирма на ГЕРБ – Трейс Груп

...
Сагата с любимата строителна фирма на ГЕРБ – Трейс Груп
Коментари Харесай

Сагата „Трейс” в Narod.bg: Ремонт на ремонтирания ремонт – некадърен, но санкции няма

Сагата с обичаната строителна компания на ГЕРБ – „ Трейс Груп Холд ”, продължава – следващата тематика е некадърният ремонт на ремонтираният ремонт на столичния бул. „ Тодор Каблешков ”, който, за какво ли, се размина без солидна санкция за богопомазанато сдружение на Николай Михайлов.

Ремонтът на булеварда бе разграничен на няколко сектора, които влязоха в медийния прожектор с нормалното закъснение и неуредици в осъществяването.

ГЕРБ от десетилетие дава обещание да изградят продължението на „ Тодор Каблешков ”, като строителството на обекта бе заложено за финансиране в няколко финансови стратегии на общината, без обаче действително да стартира.

Реклама

През пролетта и лятото на 2020 година Столична община разпореди на компанията „ Трейс Груп Холд ” ремонта и разширението на към 1 км от булеварда – от бул. „ България ” до ул. „ Луи Айер ”.

Дейностите трябваше да приключат през октомври същата година, само че бяха отсрочени за идната. Причината е, че от „ Московска ” 33 услужливо признаха на „ Трейс ” 80 дни за неработни поради неприятно време и действия на общинското сдружение „ Топлофикация ”.

Въпросните дни бяха прибавени към 138-те дни, за колкото в началото бе планувано „ Трейс Груп Холд ” да съобщи обекта.

Така на компанията бе спестена санкцията за закъснение, която бе в размер на 1% на ден от цената на реконструкцията – над 9 млн. лева без Данък добавена стойност. От Столична община разясниха, че изпълнителят не носи виновност за забавянето на строителния график…. Така Николай Михайлов получи нов мотив да „ почерпи ”, нали е Никулден…
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР