Съединените щати възнамеряват да изплатят 4,5 милиарда долара пряка бюджетна

...
Съединените щати възнамеряват да изплатят 4,5 милиарда долара пряка бюджетна
Коментари Харесай

САЩ ще дарят още 4,5 милиарда долара на Украйна

Съединените щати имат намерение да изплатят 4,5 милиарда $ директна бюджетна поддръжка на Украйна през идващите седмици.

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели това преди среща с украинския си сътрудник Сергей Марченко, оповестява Укринформ, базирайки се на Ройтерс.

Според отчета Конгресът е одобрил това финансиране преди две седмици, с което общата директна бюджетна поддръжка на Съединени американски щати за Украйна доближи 13,5 милиарда $ - всички безплатни средства.

„ Ние се ангажираме да ви предоставим това финансиране допустимо най-скоро, тъй като знаем какъв брой е значимо в поддръжка на смелата ви опозиция против противозаконното навлизане на Русия “, сподели Йелън.

Според нея Вашингтон също се е включил към главните кредитори на Украйна за прекъсване на двустранните заплащания по обслужването на дълга на страната през тази и идната година.

Йелън също по този начин прикани сътрудниците и съдружниците да изпълнят бързо своите съществуващи задължения за поддръжка на Украйна и да се причислят към Съединените щати, с цел да създадат повече, до момента в който Русия продължава своите „ безчовечен “ офанзиви.

„ Позволете ми да бъда явен: интернационалната поддръжка за Украйна е групово изпитание. Ние призоваваме нашите сътрудници и съдружници да се причислят към нас, като изплащат бързо своите съществуващи задължения към Украйна и като ускорят да вършат повече – и двете, с цел да оказват помощ на Украйна да продължи своето главно държавно управление услуги и да помогнем на Украйна да стартира да се построява и възвръща “, сподели Йелън.

Тя също по този начин изрази своите съболезнования на Марченко и високопоставени украински чиновници за последните съветски офанзиви, ориентирани към столицата Киев и други градове-убежища, и даде обещание непрекъснатата поддръжка на Вашингтон.

„ Отново светът видя същинската природа на варварската и противозаконна война на Русия. Съединените щати не престават да стоят уверено с Украйна и украинския народ. Ние ще продължим да ви поддържаме, до момента в който възстановявате проспериращата и свободна Украйна "

В рамките на годишните срещи на Международния валутен фонд и Групата на Световната банка във Вашингтон украинският министър на финансите Сергей Марченко се срещна с управлението и представители на Световната банка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР