Съединените щати трябва да помнят, че Русия има какво да

...
Съединените щати трябва да помнят, че Русия има какво да
Коментари Харесай

Аляска e наша! Вячеслав Володин намекна на САЩ, че Русия има какво да си прибира от Америка

Съединените щати би трябвало да помнят, че Русия има какво да си връща назад, да вземем за пример - Аляска. Заявление в този дух направи в сряда ръководителят на Държавната Дума, долната камара на съветския парламент, Вячеслав Володин.

“Порядъчността не е уязвимост. Ние постоянно имаме с какво да отговорим. Америка дано постоянно да помни: там има част от нейната територия, Аляска. Та, когато стартират да се пробват да се разпореждат с нашите запаси в чужбина, преди да го вършат, да помислят, че имаме също какво да си връщаме.” - съобщи близкият до Владимир Путин политик. Володин направи изявлението си по време на пленарно съвещание в Думата.

Спикерът на Народното събрание загатна концепцията на заместника си Пьотр Толстой за осъществяване на референдум в Аляска по отношение на нейната принадлежност, само че сподели че Русия не се намесва във вътрешните работи на Съединени американски щати. Въпреки това тамошните управляващи от десетилетия говорели, че всичко каквото се случи при тях е провокирано от съветска интервенция. “Като споделям всичко, даже избора на президент. Какво да кажа - оня не им харесва, тоя пада от колелото.” - съобщи Володин.

Спикерът на Народното събрание сложи на депутата Николай Харитонов задача при визитите си в своя изборен регион в Далечния Изток на Русия да наглежда Аляска дружно със заместник-председателката на Думата Ирина Ярова.

Аляска е ексклав на Съединени американски щати в Северна Америка. Русия е продала територията на Съединени американски щати през 1867 година за 7.2 милиона $, които се равняват на днешните 125 милиона $. Покупката включва територия от 1.5 милиона квадратни километра. До това се стига откакто Русия, изтощена от Кримската война губи интерес към колонизацията на Северна Америка. Първоначално Съединени американски щати също не употребяват новата си облага - недостъпната и далечна Аляска. Едва в края на XIX век, когато на река Клондайк са открити съществени находища от злато, настава поврат. Сега Съединени американски щати и Русия са разграничени единствено от Беринговия проток, част от Тихия океан, свързващ Чукотско море с Берингово море, като ширината на пролива се движи сред 86 и 198 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР