Съединените щати смятат Франция за жизненоважен партньор и са в

...
Съединените щати смятат Франция за жизненоважен партньор и са в
Коментари Харесай

Напрежение между Париж и Вашингтон! Франция отзова посланиците си в САЩ и Австралия

Съединените щати считат Франция за " жизненоважен сътрудник " и са в непосредствен контакт с нея в светлината на отзоваването на френския дипломат от Вашингтон за съвещания. Това съобщи в " Туитър " представителят на Държавния департамент Нед Прайс. По думите му американската страна чака да продължи да разисква обстановката в връзките с Париж на високо равнище, в това число в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации идната седмица.

Изявлението на Прайс идва след оповестеното от Франция евакуиране на посланиците ѝ в Съединените щати и Австралия. Това беше направено в символ на митинг против изненадващото оповестяване на пакта за сигурност сред Вашингтон, Канбера и Лондон. Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан съобщи, че заповедта за незабавното евакуиране на посланиците е била решение на президента Еманюел Макрон и е целесъобразно от изключителната съвестност на обстановката.

Според отбранителния пакт Австралия ще получи технологии за построяването на подводници с нуклеарни реактори. Споразумението е опит трите страни да се опълчват на въздействието на Китай. То разгневи обаче и Франция, тъй като докара до анулацията на договорка сред Париж и Канбера.

Френската компания " Навал груп " трябваше да построи 12 подводници за Австралия. Сега договорката пропада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР