Съединените щати ще се свържат директно с фирми, които участват

...
Съединените щати ще се свържат директно с фирми, които участват
Коментари Харесай

САЩ предупреждават фирми, които заобикалят санкциите срещу Русия

Съединените щати ще се свържат непосредствено с компании , които вземат участие в схеми за заобикаляне на глобите против Русия, и ще ги заплашат със съществени последици. Това съобщи в изявление за Ройтерс заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо .

" Ще се обърнем непосредствено към тези компании и ще им кажем доста ясно: изберете сами. Можете да продължите да вършиме нещо, което е в интерес на Русия и й оказва осезаема поддръжка, само че тогава рискувате да загубите достъпа си до европейската стопанска система, до американската стопанска система, до английската стопанска система. Изборът е ваш. Ние сме подготвени за такива дейности ", съобщи Адейемо.

Адейемо съобщи, че американците са изключително загрижени за компаниите от Обединените арабски емирства, Иран, Турция и някои от непосредствените съседи на Русия.

Заместник-министърът на финансите съобщи, че Съединени американски щати ще се извърнат и към банките, опериращи в Съединените щати, Европейския съюз, Англия и Япония, и ще ги помолят да предупредят клиентите си, че рискуват да изгубят достъпа си до финансови услуги в тези страни, в случай че се откри, че са съучастници в заобикалянето на глобите против Русия.

Вчера Райфайзен Банк Интернешънъл заяви, че управлението ѝ е получило искане за информация от органа по глобите на Съединени американски щати Службата за надзор на задграничните активи ( OFAC) по отношение на бизнеса ѝ, обвързван с Русия, съобщи Ройтерс. Банката съобщи, че оказва цялостно подпомагане на OFAC, като увери, че подсигурява спазването на глобите в работата си.

Райфайзенбанк, дъщерно сдружение на австрийската банкова група Райфайзен Банк Интернешънъл, е в листата на редовно значимите съветски банки.
 Виктория Нюланд: И след края на войната няма да може да се има вяра на Путин
Виктория Нюланд: И след края на войната няма да може да се има вяра на Путин

G-7 готви нови наказания за една година от войната

Френската верига за търговия на дребно Auchan отхвърли обвиняванията на публицисти от три издания, че съветският й клон е снабдявал съветската войска в окупираните територии на Украйна. Също по този начин компанията съобщи, че не е провел събиране на помощи за съветските военни.

" Auchan Retail е извънредно сюрпризирана от тези изказвания, които не бяха доказани по никакъв метод по време на вътрешното следствие ", се споделя в изказване на компанията.

The Insider, Le Monde и Bellingcat разгласиха следствие в петък и твърдяха, че съветският Auchan е доставял артикули на съветските военни в окупираните територии на Украйна от началото на войната, като тези доставки са били оповестени за филантропична помощ.

Auchan показва два образеца за изказванията, изложени в следствието против съветския клон, и изяснява, че в единия случай компанията е изпълнявала поръчка на локалните управляващи и не е могла да знае къде ще отидат закупените артикули, а в другия притежателят на комерсиалния център, където се намира един от Auchan, а не самият магазин, е провел събирането на " филантропичната помощ ".
 Санкционните управляващи на Съединени американски щати разпитват Райфайзен за бизнес, обвързван с Русия
Санкционните управляващи на Съединени американски щати разпитват Райфайзен за бизнес, обвързван с Русия

Банката е надълбоко вкоренена в съветската финансова система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР