Съединените щати отново въртят темата за заплахата от руска инвазия

...
Съединените щати отново въртят темата за заплахата от руска инвазия
Коментари Харесай

Анализ в РИА Новости: Що за глупости? Кой наистина вярва, че Русия напада Украйна?

Съединените щати още веднъж въртят тематиката за опасността от съветска инвазия в Украйна. Същият сюжет се случи напролет на 2021 година, написа съветската държавна осведомителна организация РИА Новости. Според нея, в този момент се нагнетява още по-силен боязън: към този момент тръгнали разсъждения по какъв начин " Вашингтон се притеснява от навлизане през декември, когато почвата в Източна Европа ще замръзне и танковете няма да затънат в калта ", прибавя изданието, цитирайки немски медии.

В американската преса пък пишели, че времето изтича и би трябвало да се направи нещо по-различно от " обезверените дипломатически старания, с цел да се предотврати нахлуването на Путин ". Какво: " Като част от тези старания някои европейски водачи даже разговаряха с съветския водач персонално ". Ужас, европейците се пробват да убедят Путин да не нападна Украйна до момента в който той е ангажиран да приготвя " зимна акция ", иронизира РИА Новости.

Какви са тези бълнувания? Някой в действителност ли има вяра, че Русия атакува Украйна, пита РИА Новости. И продължава: " Ясно е, че се приказва за това към този момент осма година, само че до момента постоянно изглеждаше, че това е просто агитация – предопределена да оправдае както подготовката за присъединението на Украйна към НАТО, по този начин и ограничението на европейско-руските връзки. Но в този момент, наподобява, че Съединени американски щати в действителност са повярвали в това, с което плашеха европейците? "
Кремъл отхвърли да приготвя нахлуване над Украйна
Кремъл отхвърли обвиняванията, че се готви за военно нахлуване над Украйна, съобщи Ройтерс. Шефът на украинското военно разузнаване Кир...

Нататък съветското издание задава въпроса: Дала ли е Русия мотив да се мисли, че се приготвя война? Може би западняците са се напрегнали от думите на Путин, че съветските предизвестия към НАТО " въпреки всичко създават избран резултат "?

И дава отговор единствено: Първо, нервността към съветската инвазия стартира няколко дни преди речта на президента на Русия, и второ, Путин изясни, че е належащо да сътвори напрежение в НАТО, " с цел да не им хрумне да ни устроят по западните ни граници някакъв спор, а на нас спорове не са ни нужни. "

РИА Новости сочи, че съгласно западните медии Русия желае да завземе част от Украйна (обикновено се приказва за " прорязване на кулоар към Крим " ) или да провокира безпорядък там, който да докара до свалянето на киевския прозападен хайлайф и идването на проруските сили на власт (очевидно се има поради Медведчук, който е под домакински арест). Наистина ли е по този начин?

Русия фактически се нуждае от другарска и съюзническа Украйна, само че за това не е нужно да водиме война с нея, споделя РИА Новости. Тази война би била най-хубавият подарък за НАТО: стратегически те нямат късмет да задържат Украйна в своята орбита, тъй че руско-украинският спор за тях е единственият метод за въздържане на Русия. Но за Русия тази война при всички случаи е братоубийствена, тъй като руснаците и украинците са един народ, без значение какво споделят англосаксонците или краткотрайните ръководещи в Киев, акцентира създателят на материала на РИА Новости. И прибавя: Следователно Русия няма да се бие с Украйна, вместо това ще създадем всичко, с цел да я освободим от западното въздействие и прозападния хайлайф. По какъв метод?

На първо място, Русия изчаква да се случат измененията в настроенията в украинското общество (и способства за тях). Колкото и операции да има, рано или късно съзнанието за единството на една огромна нация ще се върне, гласовете на кръвта, земята и историята ще си свършат работата – и тогава никакви политически технологии няма да удържат процеса на превръщане на Украйна към Русия.
Кремъл: Съединени американски щати подклаждат нервност в спора с Украйна
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков укори Съединените щати, че подклаждат " нервност " във връзка с вероятно съветско навлизане в Укр...

На второ място, като Русия разреши на настоящия прозападен украински хайлайф да направи всички вероятни неточности и най-после да се дискредитира (основното тук е да не се намесва) – с това те се оправят сполучливо сами, написа в разбора на РИА Новости.

И най-после, посредством блокиране на опитите за усилване на контрола на НАТО над Украйна - с предизвестия и маркиране на червени линии, се прибавя в разбора.

Според РИА Новости, в този смисъл настоящето, на пръв взор, откровено разбиране на англосаксонските разследващи служби, че Русия е подготвена за инвазия, в действителност е в полза на Русия, защото се основава в НАТО точно това напрежение, за което приказва Путин.

" Нека си мислят, че сме подготвени да нанесем удари – ние няма да им обясняваме, че съветските войски могат да бъдат в Украйна единствено в един случай. Както това беше през 1939 година, когато бяхме посрещнати в Западна Украйна с цветя. Русия няма да допусне никаква окупация или война - Западът не може нито да окупира (дори символично) Украйна, нито да отприщи война сред нашите две страни. Никакви външни сили не могат да създадат краткотрайното разделяне на един народ необратимо ", приключва създателят на материала.

Анализът е на Пьотр Акопов, РИА Новости

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР