Съединените щати изразиха дълбоката си загриженост относно съдбата на задържания

...
Съединените щати изразиха дълбоката си загриженост относно съдбата на задържания
Коментари Харесай

САЩ са дълбоко загрижени за съдбата на Навални

Съединените щати показаха дълбоката си угриженост по отношение на ориста на арестувания съветски опозиционен водач Алексей Навални, за който няма новина от началото на декември.


„ Ние сме надълбоко загрижени за местонахождението на Алексей Навални, който към този момент е в неопределеност в затворническата система на Русия от близо три седмици “, сподели държавният секретар Антъни Блинкен в X.

„ Отново призоваваме за незабавното му освобождение и преустановяване на продължаващите репресии против самостоятелни гласове в Русия ", добави той.

Тази седмица специалистът по правата на Организация на обединените нации Мариана Кацарова се причисли към гласовете, изразяващи безпокойствие от „ насилственото изгубване “ на Навални.

Адвокатите на дисидента споделят, че не могат да се видят или да се свържат с него от 6 декември.

На 15 декември говорителката на Навални Кира Ярмиш сподели, че правосъден представител й е споделил, че той е бил изместен от затвор покрай Москва на неразкрито място.

Липсата на актуализации може да значи, че Навални ще бъде изместен в по-тежък затвор след правосъдно решение по-рано тази година.

Процесът може да отнеме седмици в Русия, където пандизчиите постепенно се придвижват с трен сред отдалечени уреди.

Екипът на Навални съобщи, че възможното му пренасяне в различен затвор е целеустремено, до момента в който Кремъл се приготвя за предстоящото преизбиране на президента Владимир Путин през март.

47-годишният Навални, главният политически конкурент на Путин, не получи право да взе участие в избори през 2018 година заради остаряло обвиняване в машинация, което съдружниците му считат за политически стимулирано.

Той получи присъда от 19 години затвор през 2021 година по обвинявания в „ екстремизъм “, откакто оцеля след опит за отравяне, за който той упрекна режима на Путин. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР