Съединените щати и техните съюзници наложиха в четвъртък нови санкции

...
Съединените щати и техните съюзници наложиха в четвъртък нови санкции
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания и съюзниците им налагат нови санкции на Русия

Съединените щати и техните съдружници постановиха в четвъртък нови наказания на Русия, ориентирани против десетки съветски отбранителни компании, стотици членове на Народното събрание и основния изпълнителен шеф на най-голямата банка в страната, до момента в който Вашингтон ускорява натиска върху Москва поради нейното навлизане в Украйна, съобщи Ройтерс.

Министерството на финансите на Съединени американски щати също издаде насоки на своя уеб страница, предупреждавайки, че обвързваните със злато транзакции, включващи Русия, могат да бъдат глобени от управляващите на Съединени американски щати - ход, целящ да се попречи на Русия да заобикаля съществуващите наказания.

" Нашата цел е методично да премахнем преимуществата и привилегиите, с които Русия се е употребила като участник в интернационалния стопански ред “, сподели върховен чиновник на администрацията, представен от организацията.

Съединените щати и техните съдружници постановиха няколко кръга от наказания, в това число против най-големите банки в страната и президента Владимир Путин, откакто съветските сили нахлуха в Украйна преди месец в най-голямото нахлуване против европейска страна след Втората международна война.

Москва назовава нападението " специфична интервенция " за разоръжаване и " денацификация " на съседа си.

Сред новите цели на глобите са повече от 40 отбранителни компании, в това число държавната Tactical Missiles Corp и 28 компании, с които тя е обвързвана, както и нейният общоприет шеф, се споделя в изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Министерството на финансите съобщи, че дейностите на Вашингтон са в сходство с сходни ограничения, подхванати от Европейски Съюз, Обединеното кралство и Канада.

Министерството на финансите съобщи, че компанията, на която Англия към този момент наложи наказания, създава военноморски системи и оръжия, които Русия употребява против Украйна, в това число Х-31, високоскоростна управляема ракета, която е била необятно употребена в офанзивата на Москва.

Новият санкционен лист включва производители на муниции за съветските военни, на цивилен и военни хеликоптери и дронове, употребявани за офанзива на украинските сили.

Министерството на финансите също по този начин наложи наказания на 328 членове на Държавната Думата, долната камара съветския парламент, както и на Херман Греф, началник на най-големия съветски заемодател Сбербанк, който съгласно Министерството на финансите е непосредствен помощник на Путин.

В изказване на Белия дом се показва, че акцията в четвъртък е ориентирана и към 17 членове на борда на Совкомбанк и Генадий Тимченко, дълготраен съдружник на Путин, неговите компании и членове на фамилията.

Британските наказания

Англия също разшири през днешния ден листата на съветските компании и физически лица, подлежащи на наказания, съобщи Ройтерс.

Новите компании и имена включват " Газпромбанк ", " Алфабанк ", " Совкомфлот ", Евгений Швидлер, Герман Греф, Полина Ковальова и други.

Мерките плануват заледяване на сметките на " Газпромбанк ", " Алфабанк " и държавната корабоплавателна компания " Совкомфлот ".

" Газпромбанк " е главният канал, по-който тече разплащането за доставките на съветски нефт и газ.

" Алфабанк " е една от най-големите съветски частни кредитни институции. Тя е под контрола на Михаил Фридман, който към този момент попадна под ударите на английските наказания.

Сред новите имена в черния лист са и петролният олигарх Евгений Швидлер, създателят на " Тинкоф банк " Олег Тинков, както и основният изпълнителен шеф на най-голямата съветска банка " Сбербанк " Герман Греф.

Лондон взема на прицел и Полина Ковальова, доведена щерка на съветския външен министър Сергей Лавров, за която се твърди, че има парцел в Лондон на стойност от към 4 милиона лири.

Санкциите удрят и по съветските държавни железници, военно-отбранителната компания " Кронщад ", която е главният производител на съветски дронове, както и частната военна компания " Вагнер ".

" Путин не би трябвало да си прави никакви илюзии. Ние сме единни с нашите сътрудници и от ден на ден ще затягаме обръча към съветската стопанска система, с цел да подсигуряваме неуспеха му в Украйна ", съобщи външният министър Лиз Тръс.

Общата стойност за глобените активи на съветските банки и компании във Англия възлизат на към 500 милиарда лири, а тези на олигарсите - на към 150 милиарда лири.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР