Съединените щати и Европейският съюз постигнаха споразумение за уреждане на

...
Съединените щати и Европейският съюз постигнаха споразумение за уреждане на
Коментари Харесай

Важно споразумение между ЕС и САЩ

Съединените щати и Европейският съюз реализираха съглашение за споразумяване на дипломатическия си спор за наложените по времето на Тръмп мита върху стоманата и алуминия, заяви AP.

Правителството на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз с изказванието, че задграничните артикули, създадени от американските съдружници, са опасност за националната сигурност. Това докара до ответни мита от страна на европейските страни върху създадени в Съединени американски щати мотори, бърбън, фъстъчено масло и дънки, наред с други артикули.

За постигнатото съглашение оповестиха съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, непрекъснатата комерсиална представителка на Съединени американски щати Катрин Тай и министърката на търговията Джина Раймондо. Те споделиха, че митата няма да бъдат отстранени напълно, само че известно количество европейска стомана и алуминий ще бъдат внасяни в Съединени американски щати безмитно. " Успяхме да реализираме съглашение, според което Европейски Съюз ще анулира ответните си мита ", сподели Раймондо. Споразумението ще подсигурява, че " всичката стомана, внасяна в Съединени американски щати от Европа, е създадена напълно в Европа ", добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР