Съединените американски щати ще преследват трето поредно злато от Световни

...
Съединените американски щати ще преследват трето поредно злато от Световни
Коментари Харесай

Мондиал 2019 - обзор на група E

Съединените американски щати ще преследват трето следващо злато от Световни шампионати, а в група " Е " ще срещнат конкуренцията на Чехия, Турция и Япония. Отборът, формиран напълно от играчи от НБА, ще бъде представян от много некомпетентен състав, което разрешава на съперниците им да потърсят евентуални слаби места в считания от години за “извънземен” тим на Съединени американски щати.

Звездата на групата - Кемба Уокър

Уокър стана прочут с непрекъснатите си изяви в тима на Шарлът Хорнетс. Липсата на участия в плейофите накараха Кемба да подпише с Бостън Селтикс преди няколко месеца, а в този момент е считан за най-хубавия от 12-те избранници на Грег Попович.

Най-перспективен състезател - Руи Хачимура

Избраният под номер 9 от Вашингтон Уизардс в тазгодишния Драфт японец може да се похвали със страхотна визитка за младежките гарнитури на Япония. 22.8 точки и 12.6 битки в шампионата на Азия до 16 години през 2013 година, 22.6 и 6.6 битки на Световното до 17 години през 2014-та и 20.6 точки и 11 битки на Световното до 19 години през 2017 година. Това ще е първото огромно състезание на Хачимура, малко преди да направи дебюта си в НБА и ще е забавно да забележим по какъв начин ще се показа.

Ключов конфликт - Съединени американски щати против Турция

Турция ще имат шанса да вземат реванш от американците, поради провалянето им на финала на Световното състезание през 2010-та. Южните ни съседи не би трябвало да биват отписвани, защото проблемите в състава на Съединени американски щати са очевидни. Много от огромните звезди на американския баскетбол взеха решение да не взимат присъединяване на Мондиал 2019 - Джеймс Хардън, Деймиън Лилард и Антъни Дейвис са единствено част от тези играчи. Въпреки това, американците още веднъж са най-големият любимец за спечелването на златото, само че мачовете им против Чехия и Турция може да покажат някои слаби места, които да бъдат атакувани от съставите на Сърбия и Испания по-късно през шампионата.

Турция и Япония откриват групата в неделя от 11:30, а Чехия и Съединени американски щати играят от 15:30 същия ден.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР