Съединените американски щати наложиха санкции срещу глобалната мрежа за военни

...
Съединените американски щати наложиха санкции срещу глобалната мрежа за военни
Коментари Харесай

САЩ нанесоха страшен удар по руската армия

Съединените американски щати постановиха наказания против световната мрежа за военни доставки на Руската федерация, съобщи организация УНИАН. Според изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати, оповестено и от посолството на Съединени американски щати в Украйна, Държавният департамент на Съединени американски щати и Министерството на финансите на Съединени американски щати постановат наказания на интернационалните медиатори и снабдители, в това число мрежи за доставки в Европа и Азия.

Държавният секретар Антъни Блинкън сподели, че в отговор на войната на РФ против Украйна Съединените щати ще продължат да прекъсват съветските военни вериги за доставки и ще постановат огромни наказания на тези, които поддържат президента Владимир Путин, както и на всеки, който поддържа експанзията на Русия против нейния комшия. По този метод бяха оповестени наказания против компанията Milandr заради активността ѝ в електронния бранш на съветската стопанска система. „ Това дружество е съветски разработчик и производител на интегрални схеми, профилиран в производството на микроелектронни артикули. Milandr е част от московската военна изследователска конструкция и е взел участие в съветски оръжейни изложби “, се споделя в изказването.

Санкции се постановат и на три компании, свързани с Milandr: арменската Milur Electronics LLC, която Milandr употребява като фиктивна компания, с цел да прави бизнес с задгранични партньори; тайванската Sharp Edge Engineering Inc., фиктивна компания, която купува микроелектронни съставни елементи от азиатски компании; и швейцарската Milur SA, който е била употребена от чиновници и бизнес сътрудници на Milandr за съгласуване на финансови прехвърляния за Milur Electronics LLC. Освен това се постановат наказания против двама представители на Milur SA и основния изпълнителен шеф на Milandr и Milur Electronics.

Освен това членовете на фамилията на съветския хайлайф, против които към този момент бяха наложени американски наказания, Сюлейман Керимов, в това число неговият наследник Саид Керимов, попаднаха под санкциите; дъщерите му Гулнара Керимова и Амин Керимова; както и брачната половинка му Фируза Керимова. Министерството на финансите разгласи наказания и против Нариман Гаджиев, основният финансов медиатор на Керимов, и холдингова компания в ОАЕ, обвързвана с Гаджиев.

В същото време се постановат наказания против четири френски компании за недвижими парцели, благосъстоятелност на Гулнара Керимова; против швейцарския жител Лорин Кац, който е президент на тези четири компании; против швейцарска организация, обвързвана с Кац; против малтийско-руската компания за ръководство на самолети Emperor Aviation Ltd, която координира първокласните пътувания за най-близкото семейство на Каримов, в това число Гулнара Керимова, даже откакто Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна. Министерството на финансите също добави осем първокласни самолета, ръководени от Emperor Aviation, към листата със замразените имущества.

Санкции се постановат и против Александър-Валтер Щудхалтер, основен състезател във финансовата мрежа на Керимов, осем компании, свързани със Щудхалтер в пет европейски страни, както и двамата му възрастни синове, които заемат управителни позиции в една от фирмите на татко си. Санкциите се отнасят и за съветския предприемач и вложител Мурат Алиев, някогашен началник на капиталовата компания на Керимов, и седем свързани компании. Инга Ретих, шеф на една от тези компании, която също работи за Studhalter, също е обект на наказания. Освен това се афишират наказания против две швейцарски холдингови компании, свързани с Андрей Гуриев, изтъкнат покровител на Владимир Путин и някогашен съветски сенатор, който е под глобите на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР