Съединените американски щати избраха следващия си президент. Демократът Джо Байдън

...
Съединените американски щати избраха следващия си президент. Демократът Джо Байдън
Коментари Харесай

След историческа победа над Тръмп: Джо Байдън е новият президент на САЩ

Съединените американски щати избраха идващия си президент. Демократът Джо Байдън завоюва изборите и стана 46-ият държавен глава на страната.
Джо Байдън побеждава в Пенсилвания и събира нужните за победа на президентските избори 270 гласа в 538-членната Избирателна гилдия, оповестиха от CNN. С 20-те гласа в Избирателната гилдия на Пенсилвания, Байдън към този момент има общо 273 електорални гласа.
Преди да стане претендент за президент на Демократическата партия, Байдън е бил вицепрезидент при някогашния президент Барак Обама. Той е и най-дългогодишният сенатор на Делауеър, а в този момент ще бъде и най-възрастният президент на Съединени американски щати. Камала Харис пък става първата жена-вицепрезидент на страната. По-късно през днешния ден Байдън ще направи послание към нацията. Официалните резултати ще станат ясни след преброяването на всички бюлетини.
„ Все още нямаме оповестена дефинитивна победа, само че числата са ясни и безапелационни - ние ще спечелим това съревнование. Погледнете какво се случва от през вчерашния ден насам! Това, което излиза наяве с всеки минал час е, че рекорден брой американци, от всички раси, изповедания и религии, избраха смяната. Те ни дадоха мандат да работим по въпроси като Коронавирус, стопанската система, климатичните промени и систематичния расизъм”, съобщи по-рано през днешния ден Байдън.
А в Twitter демократът даде обещание да бъде "президент на всички американци ". "
"Работата пред нас ще бъде сложна. Ще запазя вярата, която имате в мен ", написа той в обществената мрежа.
По време на цялата си акция Байдън твърдеше, че е заложена „ душата на нацията “, и даде обещание, че ще се опита да излекува страна, разпокъсана от президентството на Тръмп.
Доналд Тръмп обаче даде да се разбере, че няма елементарно да отстъпи. Републиканската партия разгласи, че се готви за дълга правосъдна борба по оборване на резултатите. Доналд Тръмп се оказва първият президент от 1990 година насам, който не е избран отново за втори мандат.
Тръмп съобщи, че "тези избори надалеч не са завършили ". Той още веднъж акцентира, че в понеделник ще стартира да отстоява в съда своята позиция за резултатите от гласуването на президентските избори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР