Съдят 47-годишен мъж за това, че поддържал заблуждение в други

...
Съдят 47-годишен мъж за това, че поддържал заблуждение в други
Коментари Харесай

Съдят мъж взел над 12 000 лв. представяйки се за маг

Съдят 47-годишен мъж за това, че поддържал подвеждане в други хора, че има свръхестествени качества и е взел над 12 000 лева от тях, заяви прокуратурата.

В началото на 2018 година пострадалият от измамата попаднал на информация, отнасяща се до обвинения, в която било посочено, че той е вещател и бял маг. Човекът желал да разбере повече за бъдещето си и се свързал с него.

Срещата сред мнимият маг и неговата жертва била осъществена в кафене в центъра н Варна. Темата на диалога им била личността на пострадалия, като главно обвиненият го разпитвал. Младият мъж споделил забележителна информация за себе си, фамилията си, околните и роднините си, в това число и за финансовото им положение.

Информирайки се за положителното финансово положение на фамилията на пострадалия, шарлатанинът решил, че може да се възползва от неговата неустановеност и предпочитание да въздейства на бъдещи събития в живота си, и умишлено почнал да го убеждава, че има свръхестествени качества - да прави вълшебства за обич, да скапва черна магия, да провокира или да предотвратява неприятни житейски събития и други. За всичко това, несъмнено, трябвало да се заплаща. Пострадалият юноша повярвал и решил да се възползва от услугите на обвиненият. Първоначално той заплатил 2000 лв., с цел да бъде направена магия за обич.

Няколко дни след първата им среща, мнимият маг потърсил по неотложност младия мъж. Заявил му, че нещо доста неприятно ще се случи с негови родственици. Предложил му да предотврати тези събития, като още веднъж изискал 2000 лв.. Парите били платени. Но това не било всичко. В идващите месеци обвиненият няколко пъти търсил потърпевшия и, поддържайки в него убеждението, че може да избави околните му или да навреди на него или на фамилията му, го убеждавал да му дава още средства.

Младият варненец в началото не споделил с родителите си. Същевременно неговото държание претърпяло мощна смяна - той станал нервозен, разтревожен и раздразним.

Вече бил изхарчил всичките си спестявания за лъжовните вълшебства, а 47-годишният " маг " не спирал да го търси с друг предлог и да желае още пари за реализирането им. Той се чувствал задължен да откри желаните суми и изискал от своята майка, като й обяснявал, че дължи на другари парите. Жената два пъти му дала по 2000 лв..

През септември 2018 година, след следващото позвъняване и гледище за заплащане, жертвата на измамата споделил всичко със своите родители и прекъснал всевъзможни връзки с обвинения. След това подал тъжба и по случая почнало следствие.

Общият размер на нанесената материална щета е 12 185.20 лв..

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане. Ако бъде приет за отговорен, той може да отиде в пандиза за период от една до шест години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР