Съдия Десислава Петрова встъпи в длъжност съдия“ в Окръжен съд-Силистра-търговска

...
Съдия Десислава Петрова встъпи в длъжност съдия“ в Окръжен съд-Силистра-търговска
Коментари Харесай

Нов съдия в Търговската колегия на Окръжен съд-Силистра

Съдия Десислава Петрова встъпи в служба „ арбитър “ в Окръжен съд-Силистра-търговска гилдия.

На публична гала пред ръководителя на Окръжен съд-Силистра Пламен Неделчев и в наличието на окръжните съдии, арбитър Десислава Петрова подписа акта за встъпване.

Тя бе приветствана с пожелания за ползотворна професионална кариера в Окръжен съд-Силистра и отстояване на професионални, и персонални добродетели.

Новият магистрат на съда е родом от град Силистра и е на 38 години. Завършила е висше обучение във ВСУ “Черноризец Храбър “-Варна. Работила е като юрист в РД на КЗП-Варна.

В правосъдната система професионалният път на арбитър Десислава Петрова стартира през 2012година като " правосъден асистент “ в комерсиално поделение в Окръжен съд-Варна.

През март 2015 година встъпва като арбитър в Районен съд-Чепеларе, а от 21.12.2021година извършва функционалностите " административен началник “ на съда. През месец март 2022година е преназначена на служба " арбитър “ в Районен съд-Провадия, след което единомислещо е определена за административен ръководител-Председател на Районен съд-Провадия.

Съдия Петрова е нараснала от съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет в служба „ арбитър “ в Търговската гилдия на Окръжен съд-Силистра, след извоюван конкурс за повишение в окръжните съдилища.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР