Най-малко 2 жертви и 5 изчезнали при сблъсък на 2

...
Най-малко 2 жертви и 5 изчезнали при сблъсък на 2
Коментари Харесай

Жертви и изчезнали след сблъсък на 2 лодки в Дунава в Унгария

Най-малко 2 жертви и 5 изчезнали при конфликт на 2 лодки в река Дунав в Унгария.Инцидентът е станал на към 50 км. от Будапеща.

Късно вечерта в събота унгарската полиция е получила сигнал, че на брега на Дунав край град Вероче е открит ранен мъж. По-късно наоколо са открити телата на мъж и жена. Часове откакто полицията почнала издирването, саоткритивъв водата развалена лодка, която е изтегленана буксир до брега. Все още търсят петима възрастни - трима мъже и две дами - които съгласно органите на редаса били на лодката.

Полицията заяви, че е открила, че по време на случая в региона е имало речна круизна лодка. Те спрели круизната лодка с развален корпус покрай град Комаром, на повече от 50 благи (80 км) по-нагоре по реката.

Дунав при Вероче е необятен към 460 метра и се намира в центъра на зона, наречена Дунавски завой, където реката прави необятен, съвсем 90-градусов завой на юг. Районът е известна дестинация за отдих и разходка с лодка и се намира на маршрут, който постоянно се употребява от круизни кораби сред Будапеща и австрийската столица Виена, на към 140 благи (230 км) нагоре по реката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР