Съдейки по броя на ръцете, които са изобразени в праисторическите

...
Съдейки по броя на ръцете, които са изобразени в праисторическите
Коментари Харесай

Хиромантията или гледане по формата и линиите на ръката

Съдейки по броя на ръцете, които са изобразени в праисторическите пещери, наподобява че човешката ръка съставлява интерес за хората още от каменната ера. Археолозите са разкрили ръце от камък, дърво и слонова кост, направени от античните цивилизации. Императорът на Китай е употребявал отпечатъка от палеца си при запечатването на документи през 3000 година пр.н.е. Информация по отношение на законите и практиката на гледането на ръка е открита във ведически скриптове, Библията и антични семитски трудове.

Аристотел (384-322 пр.н.е.) открива етюд за гледане на ръка. Гръцките лекари Хипократ и Гален са познавали хиромантията и са я употребявали за клинична помощ. Юлий Цезар съди за хората си по техните длани.

Практикуването на хиромантията, за жалост става нелегално откакто Католическата черква я жигосва като дяволско дело. Всеки, който е оголен, че се занимава с нея бива убиван. Когато църквата стартира да губи своето въздействие в обществото, здравият разсъдък надвива. Забележителни хора като Парацелз (1493-1541) и Флуд (1574-1637) връщат уважението към хиромантията посредством техните трудове. По-късно, през 19 век, доктор Карл Карус, доктор на краля на Саксония, свързва дланите с обособени видове персони. Напредъкът в генетиката и логиката на психиката дава подтик на хиромантията в модерната ера.

През 1901 година Скотланд ярд приема техниката на пръстовите отпечатъци при престъпни следствия и идентификация. Медицински откриватели, които се занимават с проучване на разнообразни видове кожа (дерматолози), са разкрили сходство сред генетичните аномалии и необикновени белези по ръката. Проучванията удостоверяват връзката сред характерни отпечатъци на палеца и сърдечни болести.

През последните години хиромантията е доста добре възприемана в целия свят. Във всяка страна по света могат да се намерят професионални хироманти, които четат по формите и линиите на ръцете. В съвсем всяко женско списание има някаква информация за гледане на ръка. Има хиляди книги, написани по този въпрос, както и клубове по хиромантия по целия свят.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР