Съдебното бавене на вписването на новоизбраната управа в Българската щанги

...
Съдебното бавене на вписването на новоизбраната управа в Българската щанги
Коментари Харесай

България пропуснала втори шанс да приеме европейско по вдигане на тежести

Съдебното бавене на вписването на новоизбраната администрация в Българската щанги федерация е на път да провали разкрилия се втори късмет да бъдем домакини на европейското състезание за мъже и дами тази пролет.

София бе избрана да одобри най-силните мъже на планетата през април, само че забавена документи от предходния президент Неделчо Колев принуди европейската централа (EWF) да потърси през декември друга алтернатива. Гръцката федерация незабавно изяви предпочитание да замести България, само че поради новата вирусна вълна държавното управление там наложи прецизни здравни ограничения за тази пролет за да избави туристическото лято и това очевидно прави невъзможна организацията на шампионата в Атина.

Както е известно, процедурни пречки към момента бавят вписването в съда на новоизбраната с голямо болшинство през месец май администрация на Българската федерация. Това затруднява неимоверно работата на централата и я слага според от подписите и утвърждението на отстранения на изборите от Общото заседание предходен президент Неделчо Колев.

Междувременно незабавно след Коледните празници се разкрил нов късмет семейството да бъде въпреки всичко присъдено на България. „ Отново направихме всичко допустимо това да стане факт. Организационно сме заели хотели, зала, спонсори, превоз – всичко. Искахме дружно да създадем нещо положително за нашите състезатели и за нашия спорт. Президентът на EWF Антонио Конфликти и генералният секретар Милан Михайлович желаеха да посетят тези дни страната ни, само че визитата им се анулира заради откровения протест на Неделчо Колев, който прави всичко допустимо да провали семейството на България. За жал това става допустимо с прерогативите, които той към момента има заради процедурни пречки, бавещи към този момент осми месец вписването в съда на новоизбраната с голямо болшинство през месец май администрация на Българската федерация “, твърди новоизбраният президент на БФВТ Ариф Маджид, който дружно с члена на Управителния съвет Кирил Панайотов задели персонални средства за присъединяване на българските национали на международното в Ташкент през декември, където спечелихме злато и бронз.

" Не мога да проумея сходни дейности, въпреки всичко над всички нас е престижът на страната и триумфите на българските спортисти. Отказът да организираме по този начин чаканото европейско състезание ощетява нашите национали в изявата им след толкоз години пред родна аудитория, само че и е голям удар по престижа ни в международните щанги и в международния спорт като цяло, “ сподели още Ариф Маджид.

„ Дълго време регистрацията на новото управление бе бавена поради тъжба от някакъв созополски клуб, че не е поканен правомерно. После със същите претекстове се жалва и клубът на предходния генсек Борислав Гидиков. Ден откакто тази протяжна сага завърши бе входирана нова тъжба – този път от клуба на сина на предходния президент Неделчо Колев. Тези три клуба обаче са все клубове фантоми, без лиценз и активност. Така към този момент осем месеца съдът не вписва определените на 28 май предходната година нови президент и Управителен съвет. Това блокира активността на федерацията и основава неимоверни компликации за развиването на нашия спорт “, счита старши треньорът на националните тимове Иван Иванов, олимпийски първенец от Барселона през 1992.

В момента вярата на хората в щангите е новият състезателен министър Радостин Василев да предприеме стъпки за разрешаване на комплицирания проблем, което ще разреши естествена активност в един от най-успешните български спортове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР