Съдът в Бургас призна за виновни тримата сирийци за тежката

...
Съдът в Бургас призна за виновни тримата сирийци за тежката
Коментари Харесай

Съдът в Бургас призна за винов | BGNES

Съдът в Бургас призна за отговорни тримата сирийци за тежката злополука с мигранти в Бургас. През август 2022 година при опит да избегнат полицейска обсада в центъра на Бургас те предизвикаха гибелта на двамата бургаски служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев. Делото е за каналджийство. Процесът за гибелта на двамата служители на реда към момента не е импортиран в Бургаския областен съд, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Съдът одобри делото да се гледа по съкратената процедура, без разпити на очевидци и движимости лица, откакто тримата обвинени се признаха за отговорни. Прокуратурата отхвърли настояването да бъде подписано съглашение с обвинените.

Омар Аднан, който беше зад кормилото на автобуса-убиец, получи присъда от 4 години и 10 месеца затвор. Непълнолетният Ахмад Мухид, който е настанявал мигрантите в рейса и ги е предиздвикал по време на целия път са лежат сред седалките на пода, получи 1 година 10 месеца затвор.

Третият обвинен Абдулах Ахмед, който е обезпечил рейса и е финансирал интервенцията е наказан на 4 години и 4 месеца затвор и санкция от 18 хиляди лева

За трафик на мигранти законът планува оптималната присъда от 6 месеца отнемане от независимост. Присъдите обаче бяха редуцирани, защото делото се гледа по съкратената процедура.

В правосъдната зала и тримата сирийци се извиниха на целия български народ, за това, което се е случило. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР