Съдът в Благоевград разгледа мярката за неотклонение на пастира, обвинен

...
Съдът в Благоевград разгледа мярката за неотклонение на пастира, обвинен
Коментари Харесай

Ето каква съдба очаква пастира, подпалил Пирин

Съдът в Благоевград прегледа мярката за неотклонение на пастира, упрекнат в подпалването на Пирин. 30- годишният Костадин Митев остава в ареста с непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

Toй пасе стадото на природозащитна организация, която работи по запазване на лешоядите в Кресненския пролом. Според нейния ръководител обвиняванията са скалъпени.

Според Емилиян Стойнов от Фонда за дивата флора и фауна обвиняванията против пастира му Костадин целят да бъде дискредитирана организацията и екообщността като цяло.

Учудващо било, че пастирът се признал за отговорен едвам откакто бил викнат за разпит в полицията. Преди това твърдял, че видял пожара и по тази причина подал сигнал до локалния кмет.

Стойнов е отчаян от развръзката и твърди, че има заплаха организацията му да се изсели от региона след умишленото съгласно него тровене на лешоядите преди време и след сегашните обвинявания.

„ Той е просто овчар, а пък в случай че е позволил неточност, да си понесе отговорността, само че в случай че е наклеветен, също не е неприятно да се знае за какво и как”, разяснява Стойнов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР