Преди да обсъждаме задължителна военна служба, нека да попълним кадровата

...
Преди да обсъждаме задължителна военна служба, нека да попълним кадровата
Коментари Харесай

Ген. Попов: Преди да говорим за задължителна казарма, нека попълним армията

„ Преди да обсъждаме наложителна военна работа, дано да попълним кадровата войска “. Това е рекомендацията на ген. Константин попов, някогашен шеф на защитата.

Въпросът за социална полемика за връщането на наборната работа е обиден в последния отчет за положението на българската войска, който беше импортиран напролет в Народното събрание.

Констатациите в него са, че армията ни продължава да понижава. Военните водачи съвсем не летят, а моряците – не плават. 

 Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава България 2 мин. Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава  Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска? България 4 мин. Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска?  На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30% България 2 мин. На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30%  Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава България 2 мин. Търсят се военни: Българската войска продължава да понижава  Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска? България 4 мин. Без боен церемониал на 6 май: Как ще отбележим празника на Българската войска?  На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30% България 2 мин. На първо четене в Народно събрание: Заплатите на военните се усилват с 30%

„ Задължителната военна работа е остаряла тематика, нещата би трябвало да стават малко по малко. Първо би трябвало да попълним кадровата ни войска, второ – да забележим какво може да се направи в запаса, който напълно не е в цветущо положение. И по-късно да забележим по какъв начин част от българското население да получи подготовка – дали в учебно заведение, дали някъде другаде, с цел да можем да се оправяме с изключителни обстановки “, разяснява ген. Попов.

Снимка: btvnovinite.bg

Той поздрави депутатите от 49-отото Народно заседание за решението възнагражденията на военнослужещите да се усилят с 30% от 2025 година генералът изрази вяра, че това няма да се промени при правенето на бюджета на страната за 2025 година

„ Заплатата е един значим фактор, само че не единственият. Трябва да забележим изискванията на труд – къде живеят тези хора, къде работят. И да покажем едно отношение – респект и почитание “, добави ген. Попов.

Бившият шеф на защитата разяснява и предстоящата доставка на първите F-16 2025 година по думите му преходът към тези изтребители би трябвало де равномерен и да не се отхвърляме изцяло от МиГ-29.

„ Военновъздушните сили би трябвало да са витални, в случай че ги разрушим, ще им би трябвало доста време да бъдат съживени. Нека има равномерен преход към по-добро бъдеще “, прикани някогашният шеф на защитата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР