Съдът одобри регистрацията на партия Българско лято на укриващия се

...
Съдът одобри регистрацията на партия Българско лято на укриващия се
Коментари Харесай

Съдът реши да регистрира партията на Васил Божков

Съдът утвърди регистрацията на партия " Българско лято " на укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков, против който прокуратурата е повдигнала 11 обвинявания.

Според решението, в учредителното заседание онлайн са взели участие 934 учредители (при изисквани най-малко 500), а членовете на партията са 3238 (при изисквани най-малко 2500), заяви Българска национална телевизия.

В правосъдна зала е станало ясно, че Учредителното заседание е извършено по " Скайп "  и прокуратурата пледира, че липсват годни доказателства, че описаните учредители в реалност са участвали на събранието. Прокурорът възрази също по този начин, че доста ЕГН-та да задрасквани и поправени. Поискана беше техническа експертиза, която да откри дали се е провело такова онлайн заседание.

Адвокат Еленков, представляващ партията, се аргументира, че учредителната конференция е снимана, а видеоматериалът е прибавен на флаш памет към документите по делото. Също по този начин означи, че учредителите са показали нотариално заверени заявления, че са взели участие в конференцията.

Друг от причините на прокуратурата против регистрирането на партията бе, че емблемата ѝ наподобявала тази на Българския монетен двор, както и на енергийна напитка.

Съдът отхвърли настояването за експертизи на онлайн съвещанието и на непокътнатия знак. Но приема, че би трябвало да се извърши инспекция през ГРАО на листата на учредителите.

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред Върховния касационен съд.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР