Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница

...
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница
Коментари Харесай

86 584 лева глоба за турски гражданин за незаконно пренасяне на валута

Съдът е одобрил съглашение, подписано сред Районна прокуратура – Сливница и отбраната на турския жител М.У., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Около 01,50 ч. на 03.01.2021 година чужденецът дошъл на митнически пункт Калотина от Сърбия с товарен автомобил. Пред митническите чиновници лидерът, който пътувал самичък, декларирал, че пътува без товар от Англия за Турция. МПС било селектирано за инспекция с рентгеново устройство.

При сканирането му била видяна подозрителна зона в горната част на кабината на влекача. При последвалата физическа инспекция на автомобила в празнина, намираща се над дясната врата на кабината, митническите чиновници разкрили 20 пакета със 199 000 английски паунда. Валутата, с разнообразни купюри от 5 до 50 английски паунда, била увита във фолио.

С дейностите си М.У. не извършил задължението за обявление на парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз. По случая е било формирано досъдебно произвеждане. Намерената валута е с левова равноценност 432 922,51 лв..

Подсъдимият У. се е признал за отговорен за осъщественото от него действие и се е съгласил да му бъде наложено наказване „ санкция “ в размер на 1/5 от цената на предмета на закононарушението, която е с левова равноценност 86 584,50 лв..

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР