Съдържание:СвещиАроматни лампиСолни лампиСаксийни растенияПречистватели на въздуха Пречистването на въздуха у

...
Съдържание:СвещиАроматни лампиСолни лампиСаксийни растенияПречистватели на въздуха Пречистването на въздуха у
Коментари Харесай

Как да прeчистим въздуха у дома

Съдържание:

СвещиАроматни лампиСолни лампиСаксийни растенияПречистватели на въздуха  Как да прeчистим въздуха вкъщи

Пречистването на въздуха вкъщи не е по никакъв начин комплицирано, стига да проветрявате постоянно, бихте си споделили незабавно. Донякъде ще сте прави, само че не постоянно въздухът, който " вкарвате " вътре е чист.

Типичен образец е, когато на открито е мъгливо или пък просто сте принудени да живеете с по този начин или другояче мръсния градски въздух. Все отново наред с постоянното проветряване на жилището ви има и някои също положителни и рационални решения за филтриране на въздуха у дома.

Свещи

Не е нужно да придавате на дома си образ като че ли влизате в черква, само че истината е, че натуралните свещи (онези, които в реалност са направени от пчелен восък) имат доста положителни пречиствателни свойства що касае въздуха в населяваното от вас помещение. В положение са даже да обезвреждат миризми като от готвено или пък цигарен пушек.

Ароматни лампи

Изборът ви на ароматни лампи е голям. Има електрически, само че има и елементарни, представляващи нещо като свещник, само че с поставка над него, в която се сипва вода и етерични масла. Спорно е кое приспособление е по-скъпо, тъй като въпреки и електрическите уреди да се смятат за по-недостъпни, има и такива " елементарни " ароматни лампи, които съставляват същинско произведение на изкуството. А същинското изкуство по никакъв начин не е на ниска цена, както знаете.

Солни лампи

 Солна лампа за филтриране на въздуха

Можете да ги срещнете и като йонизиращи солни лампи, тъй като те в действителност йонизират въздуха като го пречистват. А и хубавото им е, че за разлика от елементарните свещи и ароматните лампи, те не престават да прочистват въздуха даже и откакто не са запалени (включени в електричеството).

Саксийни растения

Саксийните растения, които служат освен за наслада на окото, само че и за фамилното ви здраве, са доста на брой. Тук обаче няма по какъв начин да подминем стайни растения като алое вера, драцена, спатифилум, сансевиера, сциндапсус и хлорофитум, като ще споделим и две секрети с вас. Можете да употребявате и сока на първото изброено от нас растения за козметични цели, а с последното би трябвало да внимавате, ако имате котка за домакински любим. Листата на хлорофитума постоянно ще са нагризани, в случай че не сте снабдили котката си с котешка трева.

Пречистватели на въздуха

 Как да прeчистим въздуха вкъщи

Тук към този момент става въпрос за по-сериозни уреди, които несъмнено не са по джоба на всеки. Може постоянно да попаднете на тях в офисите, хотелите или по-големите заведения. Те в действителност са отлично средство за филтриране на въздуха, само че цената на качествените апарати от този тип стартира от 200 лева и може да стигне и над 1 000 лева В случай че имате сходни благоприятни условия, пречиствателите за въздуха са отлично решение за дома ви. Като можете да се поинтересувате и от така наречен влагоуловители - уреди, които защищават дома ви от влага и от плесен, като действително по този метод се грижат и за чистотата на въздуха в жилището ви.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР