Съдържание:РазядкиДюнериАрабски питкиСалата ТабулеБаклава, толумбички и кадаифКабсаФалафелиКюфтета от булгурПечено агнеПълнени чушки

...
Съдържание:РазядкиДюнериАрабски питкиСалата ТабулеБаклава, толумбички и кадаифКабсаФалафелиКюфтета от булгурПечено агнеПълнени чушки
Коментари Харесай

С какви ястия се характеризира арабската кухня?

Съдържание:

РазядкиДюнериАрабски питкиСалата ТабулеБаклава, толумбички и кадаифКабсаФалафелиКюфтета от булгурПечено агнеПълнени чушки и домати  хумусът е характерен за арабската кухня

Арабската кухня е една от най-популярните и безспорно най-ароматните в света. Силно въздействие на нея има средиземноморието, сирената, сушените плодове и несъмнено вкусните подправки на арабския свят. В нея не участва свинското месо, а също по този начин е неразрешена използването на алкохол.

Вкусовете в арабската кухня са много разнообразни и като цяло изкушенията се отличават от нашата кухня. Въпреки това много от ястията в нея се готвят и по нашите ширини.

С какви ястия се характеризира арабската кухня? Вижте повече в идващите редове:

Разядки

И тук, както и в други страни, на респект са разядките и гарнитурите. Правят се обичайно от нахут, като може да имат гальовен мирис на пушен патладжан или пък на тахан.

Дюнери

 дюнерът е типично ястия от арабската кухня

Така обичаните от нас дюнери са родом от арабската кухня. Те се вършат от ароматни питки, които се пълнят с разнообразни зеленчуци и богата плънка от пилешко или агнешко месо. Сосовете могат да са разнообразни, започвайки от чеснов и стигайки до по-острите.

Арабски питки

Трудно бихме си показали арабската кухня без техните вкусни и безумно ароматни хлебчета, които са част от обичайна им кухня. Сервират се общоприетоо с кисело мляко или сирене, като се овкусяват с разнообразни ароматни подправки (риган, мащерка и други).

Салата Табуле

Това ядене е освен безумно вкусно, само че и доста здравословно. Основните съставки в него са накълцаните на дребно домати и овкусени богато с магданоз. Ако обичате да се храните с потребни артикули, тогава тази салата ще ви хареса доста.

Баклава, толумбички и кадаиф

Това са несъмнено най-популярните десерти от арабския свят, като точно заради наситения си и компактен усет са обичани на доста хора по света. Ако сте решили да посетите арабски емирства, тогава наложително пробвайте тези сладки изкушения и се насладете на техния богат усет.

Кабса

Традиционно главно ядене, което се подготвя с доста разнообразни ароматни подправки, в това число кардамон, чесън и даже канела. Това действително е ориз, който обаче е доста хармонично овкусен с всички билки, като за гарнитура се прибавят стафиди и бадеми.

Фалафели

 обичайни арабски фалафели

Ако обичате леката храна и желаете да разнообразите с нещо вкусно и друго, тогава наложително пробвайте фалафелите или си ги пригответе сами. Това действително са дребни кюфтенца от нахут, които обаче са доста засищащи и богато овкусени с разнообразни подправки, в това число кимион, чесън и сусамов тахан.

Кюфтета от булгур

Това е друга обичайната опция на нахутените кюфтенца. Те също са доста вкусни и се отличават с богатия си и кондензиран усет. Ако обичате здравословните предписания, тогава пробвайте това обичайно арабско прелъщение.

Печено агне

Шедьоврите, които можете да намерите в арабските емирства, са освен естествените хубости, само че и същинските кулинарни творения. Едно от обичайните им ястия е печеното на муден огън агне, което можете да се гарнира с разнообразни зеленчуци или печени картофи.

Пълнени чушки и домати

Арабската кухня се отличава със своите по едно и също време простички, само че и неповторими предписания. Те умеят даже с най-малко артикули да сътворят нещо неповторимо и необикновено вкусно. Със сигурност ще останете очаровани от една от обичайните им предписания за пълнени чушки и домати, които даже и по нашите ширини обичаме. Те са богато овкусено с чесън, масло, кимион и черен пипер, като най-често плънката е кайма.

Поглезете рецепторите си и се потопете в едно незабравимо кулинарно премеждие дружно с обичайните предписания на арабския свят. Ако обичате да експериментирате, да пробвате разнообразни ястия и сте същински гурмани по душа, тогава безспорно ще останете очаровани от арабските обичайни кулинарни шедьоври.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР