Съдържание:По-малко рафтове, по-малко прахВнимавайте с текстила! Още проблемни местаУстройства за

...
Съдържание:По-малко рафтове, по-малко прахВнимавайте с текстила! Още проблемни местаУстройства за
Коментари Харесай

Как да предотвратим събирането на много прах вкъщи

Съдържание:

По-малко лавици, по-малко прахВнимавайте с текстила! Още проблематични местаУстройства за филтриране на въздуха  Как да предотвратим събирането на доста прахуляк у дома

Прахът е честа причина за алергии и други проблеми със здравето. Колкото и да претриваме повърхностите в стаята си, прахът се появява още веднъж и още веднъж, а от време на време си остава там, без да можем изцяло да го почистим. Най-добрият метод да понижим праха у дома е да предотвратим събирането.

По-малко лавици, по-малко прахуляк

Колкото по-малко са местата, на които може да се събира прахуляк, толкоз по-добре. Когато имате няколко шкафа, прахуляк ще се задържа на тях. Опитайте да разпределите движимостите си по този начин, че да имате допустимо минимум шкафове, дрешници или други повърхности. Дори и да се наложи да се избавите от остарели движимости, това в никакъв случай не вреди. С помощта на минимализма и уменя за положително отделяне на място, ще можете да намалите количеството мебели у дома, а с тях и количеството прахуляк.

Внимавайте с текстила!

 Почистване на прахуляк вкъщи

Към това предписание, обаче, се отнася и съществуването на някои неща в стаята. Един от най-големите „ съдържатели “ на прахуляк е килимът. Сигурен вид е просто да не употребявате килими, само че в случай че въпреки всичко ви се желае, то изберете подобен с допустимо най-къс косъм и обезателно се подсигурете със специфична приставка за килими за прахосмукачката ви. Обикновените завеси и хоризонтални щори също събират доста прахуляк. По-добре използвайте отвесни щори, които не са от текстил. Те съвсем няма да събират прахуляк.

Още проблематични места

Не единствено количеството мебели е от голяма важност, а и типът. Ако има доста извивки и дръжки, по дрешника ви да вземем за пример, то той ще събира повече прахуляк, в сравнение с в случай че формата му е изчистена и вместо дръжки има отвори за улавяне на вратата.

Ако живеете в остарял огромен апартамент, на който не е юридически ремонт, допустимо е едно реновиране да понижи събирането на прахуляк вкъщи. Не става на въпрос за главен ремон, а за един пресен пласт багра или нов тапет. Стените не могат да бъдат претрити, както една маса може, и по тази причина в случай че има насъбрана с времето прахуляк по тях, тя може да се разпръсква по цялата стая. Това изключително важи за мъхестите тапети.

 Някои мебели събират повече прахуляк

Устройства за филтриране на въздуха

Най-сигурният метод да предотвратите събирането на прахуляк в дома си е да си купите устройство за пречиствател за въздух. Тези дребни уреди нормално работят тихо и са подобаващи за която и да било стая. Те пречистват въздуха в стаята посредством филтър, което до известна степен ги трансформира в нещо като прахосмукачка за въздух! Разбира се, те ще са ефикасни, в случай че не забравяте от време на време да почиствате филтъра им.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР