Съдържание:Научете се да се усмихватеЗабравете лошото, помнете добротоСпортувайтеСублимация ‹›Препоръчано за

...
Съдържание:Научете се да се усмихватеЗабравете лошото, помнете добротоСпортувайтеСублимация ‹›Препоръчано за
Коментари Харесай

Негативни емоции – как да се преборим с тях?

Съдържание:

Научете се да се усмихватеЗабравете неприятното, помнете добротоСпортувайтеСублимация  Негативни страсти – по какъв начин да се преборим с тях? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Някои хора незабелязано вършат по този начин, че животът им става зависим най-вече на отрицателни страсти. Други пък търсят тъмната страна на нещата напълно съзнателно – като че ли се хранят с нея.

Последното обаче е лъжливо, защото отрицателните страсти постоянно имат разрушителна мощ и дългото обвързване с тях не води до нищо положително.

Ако не желаете да сте под въздействието на неприятни усеща и мисли, има няколко съществени метода за справяне с тях.

Те ще ви оказват помощ да извършите дните си с положителни страсти и да живеете по-щастливо.

Научете се да се усмихвате

 Негативни страсти – по какъв начин да се преборим с тях?

Прави ли ви усещане какъв брой намръщени хора срещате по пътя си? И какъв брой по-малко са усмихнатите лица в близост? А вие от кои сте? Ако сте от първите, няма за какво да се чудите какъв брой доста отрицателни страсти запълват всекидневието ви. Намръщеното лице освен показва вътрешното положение – то е способно да провокира още повече негативизъм в живота.

Колкото повече се чумерите, с толкоз повече неприятни неща ще срещате. За да спрете този обаян кръг, просто се научете да се усмихвате. Счупила се е чаша – засмейте се, какво толкоз. Ще си купите нова. Някой ви е обидил – още веднъж се усмихнете, тъй като знаете, че това, което споделя, не е истина.

Усмивката работи като огледало – тя ще спре неприятната сила и ще я насочи в друга посока. Отначало евентуално ще се насилвате да се усмихвате, само че скоро ще се смеете откровено и към този момент няма да сте подвластни на отрицателните страсти.

Забравете неприятното, помнете положителното

Ако продължавате да сте фокусирани върху неприятните случки от живота ви, няма да позволите на положителните да се появят. Затова се стремете да забравяте отрицателните прекарвания, а да запомняте положителните. Колкото повече се концентрирате върху позитивното, толкоз повече положителни неща ще притегляте. Ако продължавате да говорите за отрицателното, в случай че не спирате да го изваждате още веднъж и още веднъж на бял свят – вие просто го подхранвате и му давате още повече сила.

Спортувайте

 Негативни страсти – по какъв начин да се преборим с тях?

Както е известно, психическата и физическата част на индивида вървят непрестанно ръка за ръка. Както душeвността въздейства на тялото, по този начин и физическата страна от нашето човешко цяло оказва въздействие върху душата. Научно потвърдено е, че спортът може да увеличи настроението и да понижи депресията. Това се дължи на обстоятелството, че физическата интензивност покачва равнището на така наречен хормони на щастието – серотонини и ендорфини. Това значи, че в случай че ходите на фитнес, в случай че тичате в парка, в случай че вършиме йога или пилатес, вие не просто се грижите за тялото си, само че и се грижите да получите повече положителни страсти.

Сублимация

Казано на по-достъпен език – това е развой, при който отрицателните страсти се трансформират в изкуство, в хубост и в креативност. Ако страдате, ядосвате се или изпитвате ревнивост, направете торта, нарисувайте картина, засадете дърво, напишете стих. Изобщо – направете нещо градивно и красиво, което ще ви помогне да замените негативизма с позитивни страсти.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР