Съдържание:Колко често да почистваме мрежите за врати и прозорци? Как

...
Съдържание:Колко често да почистваме мрежите за врати и прозорци? Как
Коментари Харесай

Как да почистваме мрежите за врати и прозорци?

Съдържание:

Колко постоянно да почистваме мрежите за порти и прозорци? Как да почистим преносимите мрежи за порти и прозорци? От какво ще имате потребност? Инструкции за разчистване на мрежа на врата или прозорец1. Премахнете праха и паяжините2. Смесете почистващия разтвор3. Изплакнете и подсушете4. Почистете рамките на прозорците и инсталирайте назад мрежитеКак да почистим закрепени мрежи за порти и прозорци? 1. Обезопасете към прозорците2. Отстранете праха3. Смесете почистващия разтвор4. Забършете мрежите5. Изсушете мрежата  Как да почистваме мрежите за порти и прозорци?

Няма нищо по-приятно напролет и лятото от отворените прозорци, пропускащи вкъщи студен и пресен ветрец. Но и няма нищо по-неприятно от мухи и комари, които влизат у дома и тормозят всички денонощно.

Ето за какво мрежите за прозорци и порти са от значително значение през тези сезони.

За страдание, тези мрежи задържат доста прахуляк, пъстър прашец и инсекти, тъй че би трябвало да се почистват постоянно.

Колко постоянно да почистваме мрежите за порти и прозорци?

Както закрепените, по този начин и преносимите мрежи би трябвало да се чистят най-малко два пъти годишно - един път при започване на пролетта и един път в края на лятото. Докато прозорците са отварят, мрежите би трябвало да се почистват от праха всяка седмица и би трябвало да се ревизират за дупки, които да се запълват.

Как да почистим преносимите мрежи за порти и прозорци?

Обикновено почистването на преносимите мрежи за прозорци и порти е доста по-лесно, тъй като не се постанова да ползвате стълби и можете да избегнете замърсяването на чистите стъкла. Ако възнамерявате да почиствате всички мрежи на веднъж, най-добре маркирайте всяка една с номерца, защото размерите на прозорците могат да варират.

От какво ще имате потребност?

- Консумативи: вода, амониев нитрат;

- Инструменти: брезент или промокаем плат, прахосмукачка с приставка за прахуляк, кофа, гъба или твърда четка, маркуч за вода с приставка за напръскване, остарели кърпи, гумени ръкавици (по желание).

Инструкции за разчистване на мрежа на врата или прозорец

1. Премахнете праха и паяжините

Постелете брезента или пропускащия плат на пода на терасата или на открито, след което поставете мрежите в легнало състояние върху него. Използвайте прахосмукачката дружно с приставката за прахуляк и почистете добре. Обърнете мрежата и повторете същото. Ако нямате достъп до тераса или място на открито, където да свършите това, мрежите могат да се почистват и в банята.

2. Смесете почистващия разтвор

 Как да почистваме мрежите за прозорци

В огромна кофа смесете амониев нитрат с вода в съответствие 1:3, като разбърквате, с цел да се смеси добре. Използвайки гъба или твърдата четка, избършете всяка повърхнина на мрежата, в това число рамката и ръбовете. Препоръчително е да ползвате гумени ръкавици за тази част, тъй като амонякът може да раздразни кожата.

3. Изплакнете и подсушете

С помощта на приставката за напръскване на градинския маркуч изплакнете добре мрежата от двете страни. Не използвайте приставка с налягане или извънредно мощна бликам, която може да огъне или изкриви мрежата. Ако имате време, оставете мрежите да изсъхнат на въздух. Ако би трябвало бързо да ги сложите назад, използвайте остарели кърпи, с цел да ги подсушите.

4. Почистете рамките на прозорците и инсталирайте назад мрежите

Преди да инсталирате мрежите, отделете време да почистите и дограмата. Прах и пъстър прашец могат да се съберат в процепите и ъглите на дограмата. Уверете се, че мрежите са изцяло сухи преди да инсталирате още веднъж на място им.

Как да почистим закрепени мрежи за порти и прозорци?

Процесът за разчистване на закрепени мрежи е съвсем същият, само че несъмнено няма по какъв начин да употребявате култивиран маркуч вътре в дома.

От какво ще имате потребност?

- Консумативи: вода, амониев нитрат;

- Инструменти: брезент или промокаем плат, четка за прахуляк, прахосмукачка с приставка за цепнатини, две кофи, гъба или четка с мек косъм, остарели кърпи, гумени ръкавици и защитни очила (по желание).

Инструкции:

1. Обезопасете към прозорците

Поставете остарели кърпи или найлон към прозореца, където се намира мрежата, с цел да предпазите пода и килимите.

2. Отстранете праха

Тъй като мрежата няма да е легнала и елементарно може да се огъне, най-добре е да не употребявате прахосмукачката, а да премахнете праха благодарение на четка за прахуляк. Постарайте се да почистите праха от двете страни на мрежата. Преди да започнете почистването, използвайте прахосмукачката с приставка за цепнатини, с цел да отстраните праха и мръсотията от дограмата и рамката на вратата.

3. Смесете почистващия разтвор

В едната кофа смесете амониев нитрат с вода в съответствие 1:3, като разбърквате, с цел да се смеси добре. В другата напълнете единствено чиста вода.

4. Забършете мрежите

С помощта на гъба или четка с мек косъм и почистващия разтвор, почистете всяка част от мрежата. Препоръчително е да носите защитни очила и гумени ръкавици. Също по този начин би трябвало да почистите прозореца и рамката на вратата, с цел да премахнете всякаква нечистотия. След като почистите мрежата, потопете чиста забрадка в чистата вода и забършете мрежата и рамката, с цел да изплакнете.

5. Изсушете мрежата

Използвайте остаряла забрадка, с цел да подсушите изцяло почистената мрежа, преди да се преминете към идната.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР