Съдържание:Каква е функцията на вагиналното течение ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири

...
Съдържание:Каква е функцията на вагиналното течение ‹›Препоръчано за теб:Загряващи пластири
Коментари Харесай

Нормално ли е бялото течение

Съдържание:

Каква е функционалността на вагиналното течение  Нормално ли е бялото течение ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Всяка жена най-малко един път в живота си се е питала обикновено ли е бялото течение? На този въпрос сигурно не може да се отговори нито единствено позитивно, нито единствено негативно.

Истината – всеки месец дамите минават през разнообразни етапи на цикъла си. През всяка от тях е обикновено да имаме несъмнено количество вагинален секрет, при други това се ускорява. И до момента в който това събитие е напълно обикновено в множеството случаи, има индикации, които сочат, че може да става въпрос за зараза. За това могат да подскажат консистенцията и неприятната миризма.

Има няколко типа вагинално течение по отношение на цвета и консистенцията им. Някои от тях са естествени, а други – знак, че би трябвало да потърсите консултация от гинеколога си.

Бялото течение в дребни количества е обикновено събитие, изключително първоначално или в края на менструалния ви цикъл. Но в случай че то е съпроводено от други признаци като сърбеж, а текстурата му е прекомерно гъста и наподобява като че ли е на парцали, това може да е знак, че имате гъбична зараза.

Прозрачно и воднисто бяло течение пък е събитие, което не буди никакво терзание. То се появява когато и да е на месечния ви цикъл и по-скоро е индикация, че естественият развой на лубрикация на влагалището се случва. А както знаете, той има и отбрани функционалности. Прозрачното слузесто течение пък е явен знак за овулация. То се назовава цервикална слуз и се случва към средата на месечния цикъл.

Каква е функционалността на вагиналното течение

?

То демонстрира, че тялото действа обикновено, а това е методът влагалището да се самопочиства. Важно е да знаете, че при възбуденост и по време на овулация вагиналното течение осезаемо се ускорява. Това обаче може да е натурален отговор на тялото и в моменти на стрес, както и при банкет на противозачатъчни лекарства.

 Бяло течение и цитонамазка

Има обаче няколко типа течение, на които би трябвало да обърнете внимание. Такива са тези, които имат жълтеникав или зеленикав цвят. Запомнете, че знак за зараза са течения, които провокират сърбеж, зачервяване, отичане или имат неприятна миризма.

Такива признаци могат да издават бактериална вагиноза, гъбични инфекции, възпаления в дребния таз, както и някои болести, излъчени по сексуален път - като гонорея или хламидии. Важно е да посещавате и гинеколога си за постоянна цитонамазка даже и без недоволства, както и всякога когато имате такива, измежду които е и смяна във вагиналното течение.

В случай на извънредно вагинално течение и недоволства, които ви тормозят, лекарят ви ще пусне микробиологично проучване. В него ще се откри съществуване на гъбички или бактерии.

В някои случаи проблемите с вагиналното течение се дължат и на липса на задоволително лактобацили. Лечението на тези проблеми нормално се случва посредством вагинални таблетки. В някои случаи може да бъде предписано и антибиотично лекуване и за вас, и за колегата ви – според от откритите находки при проучванията.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР