Съдържание:Къде се развъждат дървеницитеКак да се отървем от тази напаст

...
Съдържание:Къде се развъждат дървеницитеКак да се отървем от тази напаст
Коментари Харесай

Как да се отървем от дървеници

Съдържание:

Къде се развъждат дървеницитеКак да се отървем от тази злина дървениците  Как да се отървем от дървеници

Дървениците са позабравен, само че твърдоглав пакостник в човешките домове. Много хора бъркат дървеницата с дървояда. Това са две изцяло разнообразни инсекти. Дървоядът е незабележим. Той се познава единствено по дупките в дървените плоскости. Дървеницата също лази по дървени произведения, само че единствено по повърхността им.

Дървоядът се храни от дървесината, а дървеницата пие човешка кръв. Друга присъща отлика е звукът, който издава дървоядът, порядъчен на тиктакането на часовник, до момента в който дървеницата не издава тон.

Къде се развъждат дървениците

Колкото и необичайно да наподобява, мястото, което е идеална среда за отглеждане на тези кръвосмучещи паразити е подпокривното пространство на постройките. Тези пространства нормално не се поддържат, защото принадлежат към общите елементи на постройката без главно значение за нейната употреба. Гълъбите ги обитават и живеейки там, генерират отпадък - фекалии, нечистоии и мъртви птици. С времето курешките стават пълен слой, сместват се с останалата нечистотия и образуват идеално пространство за развиване на популации от паразити, включително дървеници.

Дървениците потеглят от подпокривното пространство към човешките домове и когато се заселят, се скриват в процепите на мебелите, в подгъвите на матраците, а нощем изпълзяват, с цел да се хранят, като хапят спящите хора и пият кръв. Основна причина за разпространяването на дървеници в дадена постройка са точно гълъбите, заселили се в по този начин наречените гълъбарници в постройките.

Как да се отървем от тази злина дървениците

 Дървеници

Когато живеещите в една постройка потърсят способи за справяне с настъпление от хлебарки или дървеници, битката постоянно стартира от подпокривното пространство - тяхното леговище. Без изкореняването им от това място, борбата за жилищата няма да бъде извоювана.

Всъщност има и просто решение - да не се позволява основаване на удобна среда за настъпление на тези вредители като се почистят подпокривните пространства.

Ако въпреки всичко предварителната защита за дървеници е закъсняла, постанова се да се води битка с дървениците за отстраняването на популациите от вкъщи. Все отново битката с дървениците стартира тъкмо от покрива - разчистване на подпокривното пространство от купчините курешки, трупове и живи гълъби, обезпаразитяване на цялото подпокривно пространство против нездравословни инсекти с високо ефикасни професионални препарати, стерилизация.

След това следва стерилизация на дома, като за задачата би трябвало да се открият гнездата дървеници, които са си създали, като се запушат и пукнатините, да се отстранен насъбрани непотребни движимости.

Първоначално се търсят следи на леглата, диваните, чаршафите, всичко би трябвало да мине през пране на висока температура, с цел да се унищожат яйцата им. Шевовете на диваните, матраците и подматрачните рамки би трябвало да се обработят с апарат - прахосмукачка, парочистачка, с цел да се проникне даже във вдлъбнати и мъчно налични места. Всички предмети, които не се употребяват, би трябвало да се приберат, запечатани в найлонови пликове.

Разместването на мебели и предмети ще изкара дървениците от потайните им места и ще може да се запушат всички пукнатини, с цел да станат недостъпни за вредителите. Оставени без укритие, те са елементарно уязвими както за механично избиване, по този начин и за действието на препаратите.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР