Съдържание:Чешат се там, където не ги сърбиИзбягват зрителният контактИзражението им

...
Съдържание:Чешат се там, където не ги сърбиИзбягват зрителният контактИзражението им
Коментари Харесай

Как да разпознаем, че някой ни лъже

Съдържание:

Чешат се там, където не ги сърбиИзбягват зрителният контактИзражението им е застиналоГоворят разбърканоОтбягват тематаТембърът на гласа им се променяИзползват истинността за прикритиеНесъответствие с обстоятелствата  Как да разпознаем, че ни лъжат

Ежедневието на човек е изпълнено с неистини. Причините, заради които хората лъжат, са доста и разнообразни. Някои се опасяват да не наранят околните си посредством истината, други се пробват да трансформират обстоятелствата, тъй че да са в тяхна изгода. Понякога лъжата е метод да бъде скрито нещо срамно или да бъдат избегнати нежелани последици.

Има значително хора, които лъжат просто поради спорта. Цялата им действителност е построена върху низ от неистини, тъй като им е мъчно да живеят с истината или просто им доставя наслаждение да пускат близките „ по пързалката “.

Без значение какви са подбудите на лъжците, е значимо да се научите да разпознавате знаците, че някой ви лъже.

Чешат се там, където не ги сърби

Доста постоянно се случва, когато някой лъже, да допира елементи от тялото си, като да вземем за пример лицето, шията, ушите или носа си. Нервността и непривичните жестове могат елементарно да издадат лъжеца.

Избягват зрителният контакт

 Приятелки

Лъжците нормално се стараят да избегнат контакта с очите ви. Ако гледат настрана, най-вероятно се пробват да изградят картината на подправената истина, преди да ви я поднесат.

Изражението им е застинало

Стараят се да не покажат неумишлено страст върху лицето си и по тази причина то наподобява вкаменено. Ако човек приказва истината, мимиките на лицето по натурален метод допълват казаното.

Говорят разхвърляно

Всичко, което се е случило, нормално следва някаква поредност. Тези, които си измислят, нормално объркват времето на събитието и подчертават на неестествени места в описа.

Отбягват тематиката

 Лъжа

Често се случва лъжците да „ претупат “ историята или да отбягват тематиката. Ако подозирате, че някой лъже, започнете да говорите деликатно и умерено за нещото, което буди съмнение. Ако събеседникът ви омаловажи тематиката или се опита да я избегне, той евентуално крие нещо или лъже.

Тембърът на гласа им се трансформира

Обикновено тембърът на гласа се намалява неумишлено, тъй като въпреки всичко индивида лъже и тялото се съпротивлява. Макар и разликата да е дребна, тя е осезаема за по-внимателните слушатели.

Използват истинността за прикритие

Сред най-безскрупулните лъжци се срещат и такива, които употребяват изречения свързани с истината, с цел да се опитат да внушат на другия, че са почтени. Такива да вземем за пример са: в случай че би трябвало да бъда почтен, повярвайте ми, почтено казано и други сходни.

Несъответствие с обстоятелствата

 Клюки

Хората, които лъжат постоянно, имат един главен проблем. Не могат да запомнят на кой, какво и по кое време са споделили. Дори най-хубавите в занаята могат да позволен неточност. Лесно ще съумеете да хванете лъжеца, като го разпитате по-подробно за случилото се. Дори и да отхвърля до последно, фактът, че се обърква в личната си история, споделя задоволително.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР