Съдържание:БившитеРоднини до десето коляноОмразният шефВодопроводчикът, автомонтьорът, личният лекар, зъболекарят…Приятелите, което

...
Съдържание:БившитеРоднини до десето коляноОмразният шефВодопроводчикът, автомонтьорът, личният лекар, зъболекарят…Приятелите, което
Коментари Харесай

Гости, които да не каним на сватбата си

Съдържание:

БившитеРоднини до десето коляноОмразният шефВодопроводчикът, автомонтьорът, персоналният доктор, зъболекарят…Приятелите, което ви ненавиждат  Неподходящи посетители за женитба

Най-великият миг за всяка влюбена двойка е узаконяването на връзката. Сватбата – този най-тържествен миг при образуването на фамилията, е по едно и също време прелестно, само че и мощно стресиращо събитие. Решенията, които би трябвало да се вземат в сватбената подготовка, са безчет.

Едно от първите и най-сложни е определянето на това кого да поканим на сватбата. И в случай че за някои посетители сме сигурни, че би трябвало да получат сватбена покана, то за други се двоумим. Има някои пък, които сигурно не трябва да каним. Кои са несъответствуващите посетители за женитба?

Бившите

Може би не важи за безусловно всички някогашни сътрудници, само че в 99% от случаите някогашните гаджета не са желателни. Колкото и да твърди сътрудникът ви, че няма нищо срещу, ще пристигна ден, в който ще си признае, че не е желал този посетител на сватбата ви и ще ви натяква до побъркване. Дори и не опитвайте да поканите някой някогашен или някогашна под прикритие. Премълчаването на самоличността не е добра концепция, защото рано или късно нежеланият посетител на сватбата ще бъде оголен.

Роднини до десето коляно

 Роднини на сватбата

Не е нужно да каните най-далечните си родственици, които не сте виждали от години или пък даже не познавате. Признайте си, че ще е малко неуместно да се опознавате навръх сватбата си с всякакви четвърти и пети братовчеди. Или пък чичовци и лели, за които даже не подозирали преди този момент. Най-малкото – те няма да ви се разсърдят, че не сте ги поканили, тъй като въобще не са ви познавали.

Омразният началник

Може да ви се коства, че е належащо да го поканите, тъй като „ по този начин вършат хората “, „ по този начин е редно “ или „ длъжни сме, тъй като ми е шеф “. Не, не робувайте на тези предубеждения. Това си е вашият ден – поканете хора, на които в действителност държите. Ако шефът е гадняр така и така ви прави мръсно, той няма да се промени поради една покана за женитба. По-вероятно е даже да направи преднамерено някой номер на в сватбения ден, с цел да го провали. Или пък да ви натяква след това всеки ден в работата, че е пристигнал на сватбата ви и е подарил величествен подарък – колкото и нищожен в действителност да е той. Също по този начин евентуално ще би трябвало да му отделяте прекомерно доста внимание по време на тържеството, изключително в случай че желаете да се подмажете. Всъщност вие би трябвало да получавате внимание, а не той.

Водопроводчикът, автомонтьорът, персоналният доктор, зъболекарят…

 Не канете зъболекаря си на сватбата

Странна поредност, нали? Да, само че на някои хора в действителност им хрумва, че може би би трябвало да поканят всички тези хора, които се грижат за решаването на проблеми със здравето, движимостите, техниката. Освен в случай че не са ви дългогодишни близки другари, не е нужно да ги каните. Те по този начин или другояче ще продължат да се грижат за вас – въпреки всичко това им е работата и вие им плащате. Трябва да се разграничават персоналните и околните взаимоотношения от служебните и услугите.

Приятелите, което ви ненавиждат

А вие обичате ли ги? Защо тогава да каните на сватбата си хора, с които въобще не се харесвате и даже в противен случай – изпитвате съвместен злост. А и това другари ли са в действителност? Ценните моменти са за скъпите ви хора. Споделяйте ги с тях!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР