Съдържание:1. Сода за възвръщане на стария блясък на сребърни бижута,

...
Съдържание:1. Сода за възвръщане на стария блясък на сребърни бижута,
Коментари Харесай

Приложения на содата за хляб в почистването

Съдържание:

1. Сода за възвръщане на остарелия искра на сребърни бижута, принадлежности, съдове и т.н.2. Сода за унищожаване на лекета и за възръщане на белототата на бели облекла и материи3. За разчистване на зъби4. За разчистване на фуги5. За разчистване на лицето от акне, черни точки и така нататък  разчистване вкъщи със сода

Когато закупувате сода за самун, не пестете количествата ѝ, тъй като с изключение на за бухване на обичаните ни питки, погачи, тутманици, кексове и така нататък, тя е и отлично средство за разчистване. Даваме съответни образци.

1. Сода за възвръщане на остарелия искра на сребърни бижута, принадлежности, съдове и така нататък

Малко е евентуално да не сте чували към този момент, че със сода за самун се почистват съвършено сребърни принадлежности, бижута и други Все отново може да се чудите по какъв начин тъкмо става това. Най-добрият вид е първо да ги накиснете за няколко часа в разтворена във вода сода за самун, а по-късно усърдно благодарение на остаряла четка за зъби да ги натъркате със сода (без да я разреждате). Можете да повтаряте тази процедура, колкото пожелаете, само че в съвсем всички случаи тя работи безотказно.

2. Сода за унищожаване на лекета и за възръщане на белототата на бели облекла и материи

Напълнете леген с гореща вода и разтворете в него сода за самун. Оставете накиснати в този разтвор белите си облекла и тъкани в продължение на няколко часа, след което ги изперете. Подчертаваме, че содата е средство за избелване, заради което е подобаваща единствено за бели облекла и материи, само че никога за цветни.

3. За разчистване на зъби

Открай време се знае, че содата за самун е отлично средство за избелване на зъбите. Но не забравяйте, че тя може и да наруши зъбния гланц, заради което не я използвайте прекомерно постоянно.

4. За разчистване на фуги

Решили сте да измиете банята или кухнята си, само че сте не запомнили да се снабдите с подобаващ препарат за разчистване на фугите сред плочките. Няма място за терзание, стига да разполагате със сода за самун и остаряла четка за зъби.

 сода за самун за разчистване

Навлажнете я, поръсете я със сода за самун и започнете с търкането на фугите. Не ги измивайте незабавно, а оставете избелващата мощ на содата за самун да стартира да работи. Подобно на облеклата, това средство е уместно за разчистване единствено на бели фуги, само че не и на цветни.

5. За разчистване на лицето от акне, черни точки и така нататък

За тази цел е значимо авансово да измиете лицето си със сапун с неутрално Ph или с почистващ гел. Разтворете малко количество сода за самун във вода, тъй че да получите по-гъста консистенция.

Намажете с нея засегнатите сектори, изчакайте към 2 -3 мин. (не повече, тъй като може да се стигне до неспокойствие на кожата) и измийте с хладка вода. Това е освен сполучлив способ, с цел да се отървете бързо от досадните пъпки и черни точки, само че е и един от най-евтините. Вероятно най-евтиният даже.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР