Събуждате се и моментално мислите за всичко, което трябва да

...
Събуждате се и моментално мислите за всичко, което трябва да
Коментари Харесай

Когато спрете да се взирате в лошите неща, ще имате възможност да забележите хубавите

Събуждате се и мигновено мислите за всичко, което би трябвало да свършите през днешния ден - куп задания и неприятни отговорности. Вярвате, че постоянно можете да извършите повече, както за вас, по този начин и за вашето семейство. Смятате, че не се справяте добре и непрекъснато се оплаквате.

Вие се съсредоточавате върху неконтролирани задания, проблеми, дефекти, неточности, дъждовни дни, прахуляк и нечистотия. Винаги сме настроени негативни и доста пъти даже не го забелязвате. Дори не осъзнавате, че го вършиме. Вие сте признателни за това, което имате - както вашите близки, по този начин и живота си - само че просто не можете да се измъкнете от това негативно мислене.

Някои от нас развиват отрицателна вероятност поради възпитанието си. Ако майка ви е видяла единствено неприятната страна на нещата, а не останките от сладките моменти, през днешния ден може би и вие ще гледате на нещата по този метод.

Стресът и контузиите също могат да доведат до отрицателна вероятност за живота, споделя психолога Морисън, която е профилирана в работата с деца и фамилии в частната си процедура.

Някои хора са изключително податливи на негативизъм заради генетичния си състав, което ги подготвя към възприятие на меланхолия, тревога или мъчно превъзмогване на някаква контузия. Когато се почувстваме по този метод, „ мозъкът има наклонност да изкривява действителността, постоянно създавайки негативен роман за себе си и достиженията си, които сега могат да се почувстват доста действителни и точни “, настояват психолози.



Въпреки че не можем да премахнем негативността си, можем да променим това по какъв начин реагираме на негативните си мисли. Само тогава ще можем да отворим очите си за хубавите неща в живота, които в действителност ни заобикалят всеки ден! По-долу са показани няколко хрумвания за осъществяване на този преход.

Определете негативността си. Отрицателността може да ви пристигна толкоз естествено, че даже да не осъзнавате, че обективът ви е килнат. За доста от нас негативността е толкоз естествена, колкото и дишането. Не мислим за това- то просто се случва - и сигурно не го слагаме под въпрос. Негативността може да се предлага в разнообразни форми и размери.

Може да увеличим негативен подробност, до момента в който филтрираме позитивните страни на дадена обстановка.

Всички тези негативни възгледи - и доста други - в действителност са когнитивни изкривявания или неточности в мисленето. Те може да звучат разумно и тъкмо. Но те не са крайни истини- те са неистини.

Говорете с негативността си. Ние би трябвало да се научим по какъв начин да реагираме и да действаме продуктивно, когато негативността се появи в нас. Ключът е нежно да признаем отрицателната си част, да проявим любознание към нейните страхове и да изразим малко самочувствие.

Идеята да приказваме с част от себе си, като че ли е настрана цяло, може да наподобява глупава или странна. Но това в действителност е ефикасна техника, която ще ни помогне да се отървем от всичко отрицателно и да посрещнем хубавите неща в живота си!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР