Събранието на академиците на БАН избра днес четирима нови академици

...
Събранието на академиците на БАН избра днес четирима нови академици
Коментари Харесай

Николай Денков стана академик

Събранието на учените на Българска академия на науките избра през днешния ден четирима нови учени на в региона на природоматематическите науки. Сред тях е сегашният длъжностен министър на образованието Николай Денков, излиза наяве от известие на Българска академия на науките.

Той е знаменит академик в региона на химията – колоидно-дисперсни системи и техните приложения в промишлеността и бита. Сред първите 2% на най-хубавите учени в света съгласно класацията на влиятелния Станфордски университет. Работи в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “- Факултет по химия и фармация. През 2018 година е определен за член-кореспондент на Българска академия на науките, се показва в известието.

Останалите новоизбрани учени са математикът Олег Мушкаров с научни приноси в съвременни области като диференциалната геометрия, многомерния сложен разбор и математическата физика; Николай Витанов - академик в света по квантова информатика и кохерентен надзор на квантови системи и Константин Хаджииванов - световнопризнат академик в региона на химията на повърхностите, която е в основата на значими процеси като адсорбция и катализ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР