Събитията в бившия завод на Renault Russia се развиват с

...
Събитията в бившия завод на Renault Russia се развиват с
Коментари Харесай

Какви модели ще произвежда Москвич и каква е връзката с VW? Имаме отговор

Събитията в някогашния цех на Renault Russia се развиват с бързи темпове. Наскоро стана известно, че компанията се преименува на МАЗ Москвич и ще започва производството на нови модели с мотори с вътрешно горене, а в бъдеще и електрически транспортни средства.

Очевидно цялата съществуваща гама на Renault (Arkana, Kaptur и Duster) ще напусне поточната линияq само че тогава поражда разумния въпрос: „ И какво ще се създава вместо тях? “. Предвид наличната информация досега ще се опитаме да отговорим.

Първо, би трябвало да се каже, че КамАЗ, който неотдавна работи в тясно съдействие с китайския JAC като част от плана за камиони Compass, ще стане промишлен сътрудник на Москвич. Освен това още през януари тази година производителят на камиони показа електрическия автомобил.
`Какви

Тогава медиите допуснаха, че локалната компания обмисля опцията за всеобщо произвеждане на електромобил под марката Kama, само че не се появи удостоверение за това. Сега самият началник на Министерството на индустрията и търговията Денис Мантуров сподели, че се водят договаряния с няколко китайски компании едновременно. Най-очевидният претендент обаче евентуално е JAC. Освен това, в случай че приказваме за електрически транспортни средства, тогава тази компания има опит в продажбата на модела iEV7S в Русия.

Между другото, марката Москвич беше закупена от Renault от Volkswagen през 2015 година и всички права принадлежат на дъщерно сдружение на Renault Russia CJSC. След прехвърлянето на московския цех в ръцете на локалните управляващи, правата върху марката в действителност също станаха благосъстоятелност на столичната администрация. Днес в предприятието работят към 5 000 души, а индустриалният му потенциал е 188 000 автомобила годишно.

Но ето какво е любопитното: през днешния ден JAC е 50% благосъстоятелност на VW. Освен това 75% от взаимното дружество JAC-Volkswagen, което създава коли под същата марка Sehol, отиде при германците преди няколко години. Тоест Volkswagen е съвсем директно обвързван с съветската марка Москвич, а правата върху експортното име Алеко, наподобява, към момента са в ръцете на Volkswagen!
`Какви

Но да се върнем към състава на JAC и Sehol. Най-вероятно МАЗ Москвич ще овладее производството на електрическия компакт Sehol E10X, който към този момент споменахме. Тази кола с мотор от 41 или 61 конски сили е идеална за каршеринг, който е изключително известен в Москва. Това се улеснява и от дребен запас на мощ с едно зареждане, който съгласно метода NEDC няма да надвишава 300 километра. Батерията е с потенциал 31.4 kWh. Цената на електрическия автомобил в Китай започва от варира от 69 900 (9 700 евро).

В линията на марката има и кросоувър E40X, който идеално ще добави гамата от електрически коли Москвич. Тази кола има на предната ос електродвигател със 150 конски сили, а батерията от 55 kWh способства за по-дълги пътувания. Китайската методика NEDC, твърди, че пробегът на високопроходимия автомобил е към 420 км. Цени - от 130 000 юана (18 000 евро).
`Какви

JAC също има няколко забавни седана. Например, iEV7L, който явно може да се назова триобемна версия на хечбека iEV7S. Мощността на единствения електродвигател тук е същите 61 к.с. като при Sehol E10X. А с помощта на батерията от 35.2 kWh, можете да изминете към 320 километра с едно зареждане. Цената стартира от 109 500 юана (15 200 евро).

Въпреки това, нещата към момента могат да се трансформират фрапантно. Както твърдят профилираните съветски медии, договарянията с китайски производители ще продължат най-малко още месец, тъй че не трябва да чакаме конкретика в околните дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР