С времето хората ще забравят напълно за коронавируса, но ще

...
С времето хората ще забравят напълно за коронавируса, но ще
Коментари Харесай

Футуролог: Променете начина си на живот, за да спасите здравето си

С времето хората ще не помнят изцяло за ковид, само че ще се появят нови епидемии, счита японският футуролог Мориносуке Кавагучи. След Covid-19 ще остане " неприятната истина " за неприятното общо здравословно положение на хората и нежеланието да се промени нещо в ежедневния им живот. На процедура коронавирусът не е същността на казуса, счита Кавагучи, който е и съветник на японското държавно управление.
Ако се зададе думата " ковид " в Гугъл Trends, резултатите ще бъдат еквивалентни на въздействието на Световното състезание по футбол. Първенството на FIFA се организира на всеки 4 години и продължава един месец. Пандемията от Covid-19, траяла 10 месеца, има същия резонанс.
 Хората с наднормено тегло са по-застрашени при заразяване с COVID-19? Хората с наднормено тегло са по-застрашени при заразяване с COVID-19?
Хората, които страдат от затлъстяване, имат към 48% по-висок риск от смъртност от COVID-19, в сравнение с тези, с съответно тегл...
" Все едно всеки ден има международно по футбол – искаш да си стоиш у дома, не искаш да работиш, а единствено да гледаш телевизия. Но всички знаем, че когато международното състезание или Oлимпиадата приключат, за тях повече никой не приказва. Те са към този момент история ", показва Кавагучи.
Футурологът отбелязва, че в " сходни аномални положения хората се плашат и мислят, че проблемите ще се задълбочават ". Просто по този начин сме устроени, изяснява той.
Когато нещата се случват в действително време, хората се опасяват и мислят единствено за неприятни неща. Но както и при другите проблеми, този също ще отмине. После всичко ще си пристигна по местата, все едно нищо не е било.
" Неприятната истина ", съгласно Кавагучи е, че опазването на здравето се оказа зле квалифицирано, в развитите страни от диабет боледуват 10% от жителите, от затлъстяване – 30%, а към 60% от хората са с наднормено тегло.
 Болестите, които са ви обезпечени със затлъстяването Болестите, които са ви обезпечени със затлъстяването
Вероятно всички в детството са били хранени на правилото: „ Хайде, още една хапка за мама и баща ". Годините минават и доста от нас...
" Очевидно това е значителният въпрос, който има директно отношение към смъртността, породена от ковид. Просто никой не приказва за него. Хората приказват за ваксини, санитарна профилактика, всевъзможни медицински проблеми или поддръжка на стопанските системи на страните. Но най-неприятната истина е, че сте прекомерно дебели ", съобщи ученият.
А защото хората не желаят да се трансформират даже в такова време, те знаят за казуса, само че не го разясняват. Това значи, че се отнасят несериозно към него като цяло, не трансформират метода си на живот. Те желаят само да упрекват другите, а никой не възприема съществено въпроса по какъв начин да усъвършенства своето здраве. Затова главният въпрос не е създаването на ваксини, а затлъстяването – това е неприятната истина, счита футурологът.
Политиците се интересуват от това, което могат да получат. На тях им е нужен съперник, с който да се състезават. Медицинските компании също търсят прерогативи, с цел да усилят приходите си. Всички се пробват да получат някаква полза от създалата се обстановка, само че в реалност никой не се отнася съществено към казуса.
Този вирус не е първият и няма да е финален, обстановката може да се повтори, само че дано не забравяме, че вирусите са съдействали доста за развиването на човечеството, акцентира Кавагучи.
 Кое потомство е най-застрашено от затлъстяване Кое потомство е най-застрашено от затлъстяване
Различни фактори дефинират склонността на хората от обещано потомство към затлъстяване. Например, по този начин наречените милениалс, милениали и...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР