С времето човек постепенно изгубва интерес към повечето мерки -

...
С времето човек постепенно изгубва интерес към повечето мерки -
Коментари Харесай

Отваряме-затваряме-отваряме

С времето човек последователно изгубва интерес към множеството ограничения - не тъй като са маловажни, а тъй като мярката е една.
Тя се споделя: отваряме-затваряме-отваряме. 
В един миг стартират да ти се смесват. Събуждаш се сутринта и в главата ти е малко безпорядък - докога беше това, такова, там, затварянето. Имаше някаква дата, обаче тази дата нещо се промени в последния миг - а ти тъкмо в последния миг беше заплеснат. Мисля, че отварянето беше след три седмици, само че от по кое време се брояха тези седмици? Не бъди малоумен - броят се откогато последно затвориха, с цел да може след три седмици да отворят. Но кое затвориха? Нещо беше затворено, друго отворено - би трябвало да подвигна една карта на стената у дома и да видя по какъв начин стояха нещата. Джъмбо е отворено - това сигурно, видях големи тълпи там. Но в този момент, поради това, ще вземат да го затворят. 
Ако речеш да следиш нещата изкъсо, може да видиш по какъв начин здравният министър и министър председателят се разминават в отварянето-затварянето-отварянето и става като осъществяването на канон, в което вторият глас се включва няколко такта след първия, с цел да закъснява постоянно по трогателен метод. Става ето по този начин:
 
Първи глас: Бойко Борисов        Отваряме-затваряме-отваряме!
Втори глас: Здравен министър                Затваряме-отваряме-затваряме!
Трети глас: Щабът Нощ                                            Затваряме-отваряме-затваряме!                     
 
Аз от дълго време съм към този момент отворил-затворил-отворил, само че не ми се мисли по какъв начин, в случай че имаш бизнес, който зависи от затварянето-отварянето-затварянето, би решил дали да отвориш. Представям си по какъв начин събираш всички чиновници и им казваш, че единствено след седмица отваряте. Те се връщат на работа - с отворени прегръдки. Но тъй като са доста отворени - отворковци, ви затварят. Много отворени към този момент ги затвориха. 
Накрая постоянно се мержелее някаква дата. Навремето датата беше 13-ти май: тогава ни отвориха. Помните ли? Помните различен път. Толкова ще помните и 21 декември, на който, приказва се, ще отворят това, което в този момент е затворено. Затова и Джъмбо от рано-рано се препълни - кой ще ти чака 21 декември, с цел да купи ваза-чаша-играчка-пеещ пепелник? Хората не са глупави - няма за какво да чакаш препълненото Джъмбо на 21 декември, когато може да го препълниш на 6-ти и хитро да се разминеш с огромната навалица.  
Възможно е да додрапаш до отварянето на шампанското и края на 2020-та. Ако не си се затворил прекомерно доста в себе си и го празнуваш самичък. И може би ще попиташ с вяра какво ще се случи в идната 2021. 
Засега може да кажем единствено това: ще има отваряне и затваряне през нея. Но по кое време ще бъде едното и по кое време другото - отваряй си очите. Или ги хвани необятно затворени. И в двата случая няма да схванеш.
 
Автор : Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР