С уведомително писмо "Топлофикация Перник" АД е оттеглила инвестиционното си

...
С уведомително писмо "Топлофикация Перник" АД е оттеглила инвестиционното си
Коментари Харесай

Топлофикация Перник се отказа да използва като допълнително гориво RDF и шисти

С уведомително писмо "Топлофикация Перник " АД е отдръпнала капиталовото си желание за изгаряне на RDF и шисти, оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник. Дружеството е заявило пред екоинспекцията желанието си за преустановяване на процедурата по разглеждане на капиталовото предложение за "Добавяне при работа на горивната апаратура Топлоелектрическа централа "Република " за произвеждане на електрическа и топлинна сила на спомагателни горива - биомаса, шисти и RDF ".
Дружеството е внесло ново капиталово желание за „ Добавяне при работа на горивна апаратура Топлоелектрическа централа „ Република “ за комбинирано произвеждане на електрическа и топлинна сила на спомагателни горива – биомаса “, за което ще бъде извършена нова процедура според Закона за запазване на околната среда.

От „ Топлофикация Перник “ уведомяват, че смилането на биомасата ще се прави посредством нови уреди. За взаимното изгаряне на въглища и биомаса ще бъдат отчасти преустроени парогенераторите №4 и 5. Според плановете на сдружението инвестицията в преустройството и новата техника ще е на стойност 2.4 млн. лв..

Топлоелектрическа централа "Република " е топлоелектрическа централа в Перник на въглища. Започва да действа през 1951 година, има потенциал 180 MW. Централата разполага с пет парни котела.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР