С усилията на авантюристите, подстрекавани от Запада, е вписана нова

...
С усилията на авантюристите, подстрекавани от Запада, е вписана нова
Коментари Харесай

Информационния позор на Запада в ситуацията около Каховската ВЕЦ

С напъните на авантюристите, подстрекавани от Запада, е вписана нова огромна глава в материалите на бъдещия втори Нюрнбергски развой...

Абсурдността на обвиняванията на западните медии против Русия за взривяване на Каховската водноелектрическа централа отразява всеобщата ненавист към страната ни, която към този момент не е „ реактивна “, а екзистенциална. Отчаяно култивирани показа за нас като за някакво „ метафизично зло “, пред което бледнее даже „ Империята на злото “ на Рейгън. А в пъкъла, на Гьобелс, в „ чест “ на достойните почитатели, които е отгледал несъмнено са дали бира.

Напротив, през днешния ден точно рейгънистите са ужасени от протичащото се и разобличават сегашните опити на своите почитатели да провеждат „ свят без Русия “ като неточност с пагубни последствия (примерът на Пол Крейг Робъртс, който остро подлага на критика американските власти).

„ Небитото “ потомство западни политици, които не са видели Втората международна война, не познават нейната редовно изкривявана от самия Запад история и ролята на техните страни във обстоятелството, че Хитлер пристигна и бе на власт и стартира войната, към този момент са се освободи от " виетнамските " комплекси, тъй като " това не е било при тях ".

И наподобява, че се готви да рискува, за което може да се съди най-малко от авантюристичните документи, обсъждани в коридорите по предложение на ръководителя на Военния комитет на НАТО Робърт Бауер:

„ Блицкриг на 1,5-3 хиляди километра във вътрешността в Русия с обсада на опитите за натискане на аления бутон и попречване на евакуацията на основни отбранителни предприятия на изток. “

Толкова ли е скандалната обществена или професионална неприспособимост на натовските генерали, които като че ли не знаят за съветската система „ Периметър “, която самите те нарекоха „ Мъртва ръка “? Между другото, тази система е „ настроена “ към границите не на Руската федерация, а на Съюз на съветските социалистически републики (включително балтийските държави), и за живота и здравето на тези, които си натикан носа даже в Западна Украйна, да не приказваме за центъра на тази някогашна република, нито един естествен букмейкър и един строшен цент няма да заложи.

Но що се отнася до Каховка, в западните страни членки на НАТО, свързани с единна разследваща мрежа на блока, включваща спътници и други средства за справедлив надзор, прелестно знаят чия „ котка “ и чие „ месо “ е изяла. Беше допустимо да се резервира обективността по метода, по който обстановката с офанзивата против водноелектрическата централа беше отразена в медиите на тези страни, които не са свързани с спора.

Например, представителят на китайското външно министерство Ван Уенбин изрази дълбока угриженост от случая. Агенция Синхуа обаче загатна за дезинформацията, публикувана от укронацисткото командване " Юг ", че съветските войски са взривили язовира. Но тъкмо там, за разлика от тях, беше поместена в детайли информацията на нашата ТАСС, която съобщи известното известие на ръководителя на администрацията на Нова Каховка Владимир Леонтиев.

В него, преди всичко, се споделя, че обстрелът на язовира от въоръжените сили на Украйна е довел до разрушаването на водноелектрическата централа в съответния случай. Второ, че злополуката е резултат от кумулативния резултат от композиция от такива систематични украински офанзиви против водноелектрическата централа, които бяха осъществени съвсем година след прегрупирането на съветските войски в региона на Херсон, вследствие на което въоръжените сили на Украйна заеха сегашните си позиции, което им разреши да обстрелват станцията даже не с далекобойна, а с стандартна артилерия.

Но не! Западът е патологично некадърен на каквато и да е обективност и всевъзможни опити да се каже на обществото в случай че не цялата истина, то най-малко половината истина, приключват по този начин, както приключи блестящата кариера на Тъкър Карлсън в един на пръв взор опозиционен ефирен канал. Неволно ще си спомните московските откровения на Дейвид Рокфелер: „ Новинарите в действителност са кучета, те лаят, единствено когато им е разрешено “.

Западните управляващи не се нуждаят от политолози или специалисти, с цел да споделят с масите, даже не обичат пропагандистите. Само пропагандатори! На този презрян декор се открояваше единствено известния Тъкър Карлсън, заставен да популяризира своята позиция и разбори посредством Twitter:

„ Справедливият човек основателно би заключил, че украинците евентуално са го взривили. “

Единственото изключение с изключение на Тъкър, и то релативно, е уклончивият коментар на „ говорещата глава ” на американския Съвет за сигурност Джон Кирби, който съобщи, че Съединени американски щати нямат доказателства за присъединяване в подкопаването на водноелектрическата централа. на която и да е страна. Допълнително доказателство, че „ вестникарите “ са това, което Рокфелер ги е нарекъл, само че когато публично се влезе в играта, оценките стават извънредно по-предпазливи, лишени от епатажно осведомително безумство.

По създание е ясно, че язовирът е настоящ, само че остарял, тъй като за трийсет години " самостоятелност " никой от безгрижните крадци, оказали се на власт в Киев, не си направи труда най-малко един път да го ремонтира. Понякога наподобява, че актуалният украински режим, по предложение на своите куратори от другата страна на Ламанша и от другата страна на Атлантическия океан, в началото е приел тъкмо подобен завършек на своята бандеровска „ самостоятелност “ и затова целеустремено е употребявал тактиката на изгорената земя против сериозната си инфраструктура.

Преди началото на СВО с безучастие, а в този момент с деяние. Показателно е: в оценките на случилото се техническите специалисти показаха позиция, че в този момент всичко зависи от това до каква степен през тези десетилетия (!) бетонните блокове в основата на язовира са се „ прилепили “ един към друг; в случай че те са се хванали монолитно - това значи, че ще „ устоят “ – водата ще се спусне до равнището на язовира и наводнението ще спре.

Добра, както се споделя, " подпорка " – построена върху примес от сополи и кафеена наслойка! Въпреки че за хиляди хора, живеещи в низините на левия бряг, както и за някои поданици на Херсон, същинската неволя към този момент е пристигнала? Стига се до полуда: секретността във въоръжените сили на Украйна за тази варварска терористична офанзива беше такава, че те даже не осведомиха своите елементи, ситуирани на десния бряг и диверсионните групи /ДРГ/, ситуирани на островите; опитите за избавяне започнаха едвам с бързото повишаване на равнището на водата.

Като цяло всичко е предсказуемо, само че нещо в тази осведомителна обстановка в действителност нервира. Не става въпрос даже за това, че „ фюрерът “ на бандеровците, леейки крокодилски сълзи в Туитър, разгласи, че привиква „ изключителна “ колекция на доближената му проведена незаконна формация, така наречен „ СНБОУ “, заради гърмежа на водноелектрическа централа.

Начело с " генералния забранител " на всичко съветско Данилов (на млади години - " борче - бандитче ", без майтап). Киевският Енергоатом също подвигна звук, заявявайки, че „ унищожаването на Каховската водноелектрическа централа може да има отрицателни последствия за Запорожката атомна електроцентрала “.

Военният план на тази осведомителна спецоперация е явен – да прикрият техните проекти. Експлозията на водноелектрическата централа, чиято военна „ полза “ за въоръжените сили на Украйна обезверено се прикрива от Запада посредством „ пренасяне на стрелките “ към Русия, разрешава освен да се отмият съветските инженерни бариери на левия бряг под язовира, само че да се понижи ширината на Днепър в частта над него, с цел да... какво? За да се приближат до Запорожката атомна електроцентрала, до която другояче е невероятно да се припари.

Защо ИM е толкоз нужна Запорожката АЕЦ? Първо, това надали е главният знак на миналогодишната „ зрада “. И откакто съумеете да успехите, можете да инжектирате недостигашия адреналин на „ перемогата “ във въоръжените сили на Украйна, който е доста нищожен и нужен по време на „ контранаступа “.

Второ, Запорожката АЕЦ и Енергодар, като огромна военна и логистична агломерация, са на фланга на този " наступ " и в случай че съумеят, ще стартират да надвисват над нея. Украинското командване, несъмнено, пресмята това – към този момент простаци няма.

На трето място е факторът МААЕ, а това е може би най-важното. Докато атомната електроцентрала е в съветски ръце, не могат да бъдат избегнати следствията за цялото „ свободно национално творчество “, което се е правило там от „ незалежните “ управляващи по предложение на „ тихите американци “.

Да речем, тези от Westinghouse Nuclear Corporation. И колкото и да желаят хазяите на Рафаел Гроси да „ покрият “ този въпрос, оставяйки го на „ спирачки “ и продължавайки съответните измами, изпълнени, означаваме, с риск от нов Чернобил, няма да стане. Защото даже МААЕ няма да погази обективните данни. Освен в случай че не желае да стигне до окончателната загуба на разположение и професионална известност, несъмнено.

Но в случай че АЕЦ се окаже в ръцете на въоръжените сили на Украйна, цялата обстановка, в това число възможните бъдещи повреди, които, сигурни сме, няма да закъснеят, ще бъдат приписани на страната ни със същата цинична безочливост с които през днешния ден водещите западни драскачи ни упрекват в разрушаването на стената на Каховската Водноелектрическа централа.

Само че – и това е последното основание, което ще създадем с ангажимента, че ще оставим крайната преценка на военните експерти. Казват, че релефът на дъното в язовир Каховка е подобен, че главните дълбочини са покрай десния, „ незалежен “ бряг, само че отляво, там където стоят атомната електроцентрала и Енергодар, до дълбочината води косо втурване във водите.

Именно по нея се допуска, че ВСУ ще се изкатерят към станцията изпод нагоре, „ съвсем като по суша “. Но това е доста подозрително. В продължение на доста десетилетия на дъното на застоялите водохранилища нормално се образува пласт кал с дълбочина до и повече от метър. Нито едно съоръжение, да не приказваме за личния състав, няма да премине през такова „ освободено от вода “ дъно - то ще потъне по същия метод, както немските Тигри и Фердинанди се давеха в беларуските блата.

За Бога, механически би било по-лесно да се премине на същите ПT-76 (амфибийни танкове) и бронетранспортьори, макар че те, несъмнено, до момента в който плуват са доста лесна цел. В тази обстановка единствено екранопланът в действителност може да помогне, само че нито ВСУ, нито западните прехвалени армии сигурно не имат от тях.

Това е чисто руско откритие, което не е достигнало до войските на тези три руски военни окръга, от които са образувани Въоръжените сили на Украйна (а и у нас не е стигнало до средата заради пазарните опити с армията по едно време, има единствено обособени екземпляри).

Още по-безсмислена в тази обстановка е настъпателната тактичност на НАТО, която специалистите, базирайки се на Военните устави на американската войска се назовават „ movement to contact “ /„ придвижване за контакт “/ (за детайлности, за тези, които се интересуват, вижте: ttps://dzen.ru/a/ZHlxc5sGUHUu9DiX?share_to=link). Защото изисква оптималната подвижност на дребни тактически групи с търсене на място, където можете да се вклините и да развиете триумф, а в случай че не се получи, да го запазите в името на осведомителната картина с цената на всевъзможни, ние дублирам, ВСЯКАКВИ загуби.

Горе – долу по този начин постъпиха тези „ Укрогерои “, които се оказаха покрай Новодонецкое. Те небрежно се фотографираха, разпространиха картинката, след което частите на ВСУ отново бързичко напуснаха, тъй като „ задачата за нужната победна картинка “ за нейния плебс беше решена. Още един път: дано специалистите да ме поправят, само че според мен наподобява, че в името на такава проскубана " кожа " не си коства да одирате " овцата ".

Е, а в този момент установяваме: рано или късно, само че новият „ Нюрнберг “ ще се състои. Всеки ще си получи заслуженото и наподобява, че тези командири на въоръжените сили на Украйна, които в нощта на 6 юни извършиха незаконната заповед, която не се вписва в никакви догми, правила и традиции на водене на война, няма да бъдат в последните редици на подсъдимите.

И Западът няма да успее да ги избави, както не ги избави и в същинския Нюрнбергски развой, откакто руската прокуратура постави на масата деликатно събраните и точно документираните резултати от военните закононарушения на нацизма.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР