С цел подобряване на интернет свързаността и сигурността в Азиатско-тихоокеанския

...
С цел подобряване на интернет свързаността и сигурността в Азиатско-тихоокеанския
Коментари Харесай

Google и Facebook опъват 12 000 км подводен кабел

С цел възстановяване на интернет свързаността и сигурността в Азиатско-тихоокеанския район, Фейсбук и Гугъл взаимно взеха решение да изпълнят един изключително значим план. Странно или не, планът се назовава " Кайсия " и включва полагане на подводен кабел, дълъг 12 000 километра. Проектът би трябвало да е подготвен до 2024 година, а неговата задача е да усъвършенства връзката сред Азия и Северна Америка.

В допълнение към упоменатите компании, в плана вземат участие и други районни играчи.

12 000-километровият кабел ще свързва Япония, Тайван, Гуам, Филипините, Индонезия и Сингапур, като в това време има настройка, която предлага еластичност. Кабелът ще поддържа скорост на транспорт на данни по-голяма от 190 терабайта в секунда.

По-рано тази година Фейсбук разгласи втори план за подводен кабел, състоящ се от два транс-тихоокеански кабела, известни като Echo и Bifrost, който ще свърже Сингапур и Северна Америка и ще усили потенциала на трафика със 70% по този маршрут. Заедно тези кабели ще задоволят възходящото търсене на широколентови, 4G и 5G услуги в Азия. Фейсбук работи с Гугъл по кабела Echo, само че не и по Bifrost.

Първият подводен кабел е положен през 1858 година за изпращане на телеграфни известия сред Европа и Америка. През последните години повече частни компании се включват в сходни планове. Около 80% от плановете за подводни кабели през днешния ден се финансират от Google и Фейсбук. Google има мрежа от 18 подводни кабела, които обезпечават достъп до облачните услуги на компанията от всяка точка на света. Facebook пък наскоро разгласи различен подводен кабел, който ще усъвършенства свързаността в Африка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР