Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира спокойствие и увереност

...
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира спокойствие и увереност
Коментари Харесай

Георги Дерменджиев: Във финала няма фаворит, всичко може да се случи

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев показва успокоение и убеденост на днешната конференция преди финала за Купата на България против Ботев Пловдив. От думите му стана ясно, че е наясно със състава, всички детайли от играта са тренирани, а също по този начин и неговите футболисти имат задоволително опит в такива мачове. Единствено отхвърли да назове своя отбор като любимец, тъй като турнирен мач – изключително край за национална купа, е непредвидим.

" При нас всичко е обикновено, постоянно съм желал това от футболистите – бързо да минават като конфигурация от един в различен мач. Шампиони сме, правилно, само че гледаме и към купата ", стартира опитният експерт.

Последната среща на двата отбора беше на 10-и март в 24-ия кръг от постоянния сезон, когато първенците завоюваха с 2:0. Дерменджиев беше запитан дали има общо сред двата дуела.

" Разбира се, че е друг мач – пряк за трофей в един мач и футболистите са наясно. Това са мачове, които би трябвало да завоюват ".

Също по този начин имаше въпрос и дали е склонен с думите на Душан Керкез – ментор на Ботев, който по-рано през днешния ден разгласи разградчани за любимци в дуела, който стартира в 19.00 часа на националния стадион " Васил Левски ".

" В тези мачове няма любимец, тъй като в един мач и то подобен, всичко може да се случи. Тук е момента да поздравя Душан Керкез за работата, която свърши, тъй като той е индивидът, който докара Ботев (Пловдив) до този край. Но надали могат да ни изненадат, както и ние тях. В България доста мъчно един тим може да изненада съперника си. Но има няколко неща, които съм ги споделил в съблекалнята – за мощни и слаби страни ".

И по какъв начин се печели подобен мач?

" Трябва да се помни, че трофеят се взема решение в една срещат. И без значение от разликата в класите – в случай че има такава разлика, ние би трябвало да сме на 100 % подготвени ".

В тима няма нови контузени играчи, като само подобен е Аслак декор Витри, само че десният защитник не тренира към този момент три седмици и това не е вест. Крилото Бърнард Текпетей е осъден, защото получи червен картон в последния мач от шампионата с ЦСКА-София.

" Да, ясна е неналичието на Текпетей и той е футболист, който постоянно стартира като титуляр. Но имаме задоволително играчи и имаме хора, които ще го заместят. Разбира се, че съм наясно със стартовите 11, само че по-важно е какво ще се случи най-после на мача. Всичко е тренирано, подготвени сме и за продължения, и за дузпи ", сподели Дерменджиев.

През предходната година Лудогорец реализира дубъл, като победи и с купата, и с Купата. Но това се обрисува като традиция при Ивайло Петев, защото единствено с него има такива достижения в Разград. Разклатен от неубедителни резултати, Лудогорец смени Петев с Дерменджиев и напролет отборът съвсем не позволява загуби. Как го е постигнал, беше идващият въпрос.

" На първо място беше значимо да създадем една добра атмосфера. Защото знаете, че всеки желае да играе и когато едни футболисти не играят, те стартират да се сърдят. И няма по какъв начин всички да играят, такава е практиката. Така ситуацията, която създадохме, към този момент е печеливша. Но и тези, които не стартират като титуляри, те първо са подготвени на 100 % да влязат, а и по-късно желаят тимът да печели колкото и титулярите. Но най-важното е, че всеки разбра – нито един мач не е извоюван, до момента в който не приключи ", сподели Дерменджиев.

Той отхвърли да приказва за прехвърлянията и удостовери, че практиката е, че клубът има принцип да афишира такива дейности, когато са се случили и следва показване.

" Може би преимущество за нас е, че играчите знаят по какъв начин да печелят такива мачове. Но и Ботев ще бъдат извънредно стимулирани да се потвърдят пред техните почитатели, които ще бъдат многочислени ", приключи треньорът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР