С цел обмяна на опит и бъдещо съвместно сътрудничество! Представители

...
С цел обмяна на опит и бъдещо съвместно сътрудничество! Представители
Коментари Харесай

Представители на детски градини от Измир посетиха ДГ 10 „Мак“ – Благоевград

С цел обмяна на опит и бъдещо взаимно съдействие! Представители на детски градини от Измир, Турция, посетиха ДГ 10 „ Мак “ – Благоевград, останаха очаровани от изискванията, основани за малчуганите

Колективът на ДГ №10 „ Мак “ посрещна учители, представители на пет детски градини от гр. Измир – Турция, участници в стратегия „ Еразъм+ “. Целта на визитата бе да се слагат основите на партньорство сред детските заведения от двете страни.

Гостите посетиха всички групи, следиха занимания от дневния режим и действия, свързани с екологичното обучение на децата.  По-късно делегацията презентира своите детски градини и показа модела на работа на просветителните институции в Турция.

Посетителите останаха очаровани от вътрешния и външен интериор на детската градина, обособените кътове за работа с естествени материали, както и завършените биоградинки в двора на заведеното.

По остарял български бит децата посрещнаха гостите с питка, мед и сол. Двете страни размениха и сувенири, свързани с националните обичаи и просвета на България и Турция.

Дейностите в границите на визитата не престават и на следващия ден.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР